600 студентів військової кафедри приступили до навчальних зборів

7 липня 2014 року

7 липня 2014 року в.о. ректора НУБіП України Станіслав Ніколаєнко перевірив хід проведення навчального збору зі студентами випускного курсу кафедри військової підготовки.

Станіслав Миколайович на стройовому плацу провів бесіду з курсантами, в якій довів до курсантів обстановку в державі, заходи які вживає Президент, Кабінет Міністрів України щодо подолання кризових явищ, покращення стану Збройних Сил України. Очільник університету визначив основним завданням якісну підготовку фахівців військової справи, справжніх патріотів України. Також Ніколаєнко побажав студентам успішного проходження польових зборів у військовій частині А0665 (смт. Десна) та мирного неба над головою.

Під час зустрічі з науково-педагогічними працівниками та допоміжним персоналом кафедри про стан військової підготовки доповів начальник кафедри полковник Анатолій Есаулов. На кафедрі сьогодні навчається біля 400 студентів першого року підготовки та маже 600 – другого. Всі студенти проходять теоретичні і практичні заняття на технічних засобах, які є на озброєнні в українській армії. Також військова кафедра навчає студентів інших університетів, зокрема Білоцерківського національного університету, Уманського національного університету садівництва та інших. Анатолій Олексійович наголосив, що проходження військової підготовки в університеті - це фактичне отримання другої вищої освіти. Випускники-офіцери мають змогу працевлаштовуватись в правоохоронні органи, прикордонну службу.

Були обговорені перспективи та завдання як кафедри так і НУБіП України в світлі нового закону України «Про вищу освіту».

На завершення в. о. ректора ознайомився з матеріально-технічною базою кафедри та виконав практичну вправу стрільби з пістолета Макарова.

Прес-служба НУБіП України
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook