Дискусія на тему «Що може зробити зі світом штучний інтелект?»

12 листопада 2021 року

12 листопада 2021 р. відбулося чергове засідання наукового студентського гуртка «Економіст». Робота гуртка проходила  у формі живої дискусії на тему  «Що може зробити зі світом штучний інтелект?» 

Штучний інтелект – допоможе людству чи знищить його? Про це сперечаються найвидатніші вчені та розробники. Винахідник Ілон Маск, фізик Стівен Гокінґ, голова корпорації «Майкрософт» Білл Гейтс застерігають від розробки штучного інтелекту, але інші вчені і відомі особистості, такі як Марк Цукерберг, програміст і засновник мережі Фейсбук, навпаки бачать користь для всього людства у застосуванні штучного інтелекту. Тим часом, відомий робот-гуманоїд Софія, створена на основі штучного інтелекту, навчається, жартує і дає інтерв’ю, в яких виражає бажання мати родину, як в людей. Ми розбираємося, як може змінити світ штучний інтелект – на краще чи навпаки?
 
 
 
 
Студенти гуртка підготували цікаві доповіді і презентації. Доповіді, які були представлені викликали цікаву дискусію. На завершення учасники мали можливість обмінятися думками та прийняти участь у обговоренні актуальних питань.
 

Доцент кафедри економіки,

Людмила Степасюк

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook