Бережанський агротехнічний інститут вдало поєднує теоретичну і практичну підготовку

3 липня 2014 року

4 липня до Відокремленого підрозділу Національного університету біоресурсів і природокористування України “Бережанський агротехнічний інститут” з робочим візитом завітав в.о. ректора НУБІП України Станіслав Ніколаєнко.


 

Очільник університету зустрівся з колективом інституту та розповів про перспективи розвитку НУБіП України та Бережанського агротехнічного інституту. Станіслав Миколайович відзначив, що пріоритетом його діяльності є подальша розбудова та реформування вишу, відповідно до нової редакції Закону України «Про вищу освіту». Першочерговим завданням він назвав покращення наукової діяльності, підвищення якості освіти студентів та поліпшення матеріально-технічної бази. Та додав, що власне виробництво, інноваційна діяльність, а також участь університету у вітчизняних та міжнародних наукових та науково-дослідних програмах - необхідні складові його роботи. Про діяльність інституту розповів його директор Василь Павліський.

Станіслав Миколайович зустрівся із студентським активом БАТІ та курсантами військової кафедри. У розмові з молоддю він окремо спинився на питанні підвищення ролі студентського самоврядування в діяльності інституту.


 

Керівник університету подякував студентам за прояв громадської позиції та патріотизму, активні дії на Майдані та висловив глибоке співчуття з приводу загибелі їх колеги – одного з героїв «Небесної сотні» Устима Голоднюка. А також пообіцяв підтримку реалізації проекту увіковічення пам‘яті загиблих учасників Революції гідності – скверика «Небесної сотні» неподалік головного корпусу БАТІ.

При огляді науково-дослідних лабораторій БАТІ - «Виробництва біогазу», «Підготовки біомаси до бродіння», «Використання сумішей рослинних олій та нафтового палива у дизельних двигунах» - керівник університету акцентував увагу на необхідності інтенсифікації наукових робіт, що направлені на зменшення використання енергоносіїв з надр планети і охорону навколишнього середовища та зазначив, що Бережанський агротехнічний інститут вдало поєднує теоретичну і практичну підготовку.


Ніколаєнко також поспілкувався з працівниками навчально-виробничих майстерень агроінженерного факультету, обговоривши з ними питання підвищення ефективності практичного навчання студентів, впровадження новітніх технологій та здійснення виробничої діяльності.


 

У лабораторії «Використання рослинних сумішей рослинних олій та нафтового палива» Станіслав Миколайович оглянув зразки органо-мінералізованого пального та лабораторну установку для їх випробування у дизельних двигунах.

Керівник вишу познайомився і з станом матеріальної бази факультету економіки та природокористування та відзначив високий рівень оснащеності аудиторій та науково-навчальних лабораторій і окреслив напрямки подальшого розвитку.


 

У дендропарку, що в передмісті Бережан – с. Рай, в.о. ректора Станіслав Ніколаєнко закцентував увагу на необхідності проведення робіт щодо відновлення флори та споруд цієї пам‘ятки паркового мистецтва. При огляді спортзалу інституту – найбільшого в Тернопільській області – очільник НУБіП України познайомився зі спортивними здобутками інституту, спортивним життям студентів та викладачів. У їдальні інституту керівник університету зупинився на проблемі харчування викладачів, співробітників і студентів.


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook