Науково-практичний семінар «Підготовка до органічного виробництва сільськогосподарської продукції»

11 листопада 2021 року
 

10-11 листопада  відбувся дводенний семінар з «Підготовки до органічного виробництва сільськогосподарської продукції», який був організований Агенцією регіонального розвитку Рівненської ОДА. Учасниками семінару стали викладачі землевпорядних дисциплін, керівники гуртка «Аграрний експерт» Біда П.І. та Петрова О.М. та здобувачі освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».

1й день включав теоретичні модулі:

- Державні програми підтримки аграрного виробництва – Переходько Н.І., керівник Департаменту агропромислового розвитку Рівненської ОДА.

- Відповідність ґрунтів Рівненської області для організації органічного та екологічного землеробства – Долженчук В.І., к.с-г.н., директор Рівненської філії ДУ «Інститут охорони грунтів».

- Вимоги до стандартизації і сертифікації земель та продукції органічного виробництва  – Гера О., провідний фахівець з сертифікації сертифікаційної компанії «Органік Стандарт».

- Сучасні технології та використання органічних добрив в органічному землеробстві – Сіленко В.О., к.с-г.н., науковий керівник експертного відділу компанії «БТУ ЦЕНТР». 

- Органічне виробництво: за і проти – Скрипчук П.М., д.е.н., професор НУВГП, керівник Регіонального консультаційного-освітнього центру органічного виробництва (РКОЦ) у м. Рівне.

- Біодинамічне  землеробство. – Попов Г., голова ГО «Клуб натурального землеробства», м. Рівне.

У 2й день семінару відбувся виїзд на органічне підприємство, а саме ПП «Віліс» м. Рівне, яке займає лідерські позиції серед вітчизняних виробників макаронних виробів та повидла яблучного. На підприємстві запроваджено сертифікація системи управління якістю у відповідності до вимог ISO 9001:2008 та системи управління безпечністю харчових продуктів ISO 22000:2005. Крім того, компанія, взявши за зразок європейську модель ведення соціально- відповідального бізнесу, впроваджує ресурсозберігаючі технології, працює над розробкою проектів захисту навколишнього середовища, дбає про комфортні умови праці та розвиток персоналу.

Семінар став майданчиком для спілкування, обміну думками та творчими планами щодо просування ідей «зеленого» виробництва, покращення стану навколишнього середовища та сприяння розвитку справедливих взаємовідносин і належного рівня життя в суспільстві.

Ольга Петрова, Петро Біда, викладачі землевпорядних дисциплін

Неля Русіна, голова циклової комісії землевпорядних дисциплін  


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook