До річниці вступу України до Ради Європи: студенти міжнародники обговорили проблеми і перспективи

10 листопада 2021 року

9 листопада виповнилося 26 років з моменту вступу незалежної України до однієї з ключових міжнародних організацій європейського континенту - Ради Європи. На честь цієї річниці кафедра міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України організувала дискусію щодо досягнень нашої держави за період членства в цій міжнародній структурі. До заходу, що відбувся в онлайн форматі на платформі Webex, долучилися викладачі кафедри, а також студенти НУБіП різних спеціальностей - загалом більш ніж 170 учасників.

      

     

Модератор заходу - доцент Богдан Грушецький - підкреслив важливість Ради Європи як важливого чинника захисту прав людини, демократичного розвитку та зміцнення верховенства права у державах Європи.
Доцент Сергій Асатуров і професор Валентин Якушик звернули увагу на здобутки та існуючі проблемні моменти діяльності України в Раді Європи, підкреслили важливість системної та наполегливої роботи української дипломатії в цій організації.
Студенти-міжнародники Ірина Мельниченко та Михайло Онишко детально розглянули процес приєднання України до Ради Європи у 1995 році. Окремі питання функціонування організації були розглянуті у доповідях, які підготували Анастасія ЗакоморнаСофія Щербина й Анастасія Петрова, зокрема функції її ключових інтитуцій, механізми у сфері захисту дітей від насильства, а також статус асоційованих членів.

     

     

Враження студентів від заходу були позитивними: «Задоволені заходом. Дуже цікавий та пізнавальний матеріал. Найбільше нам сподобався виступ Валентина Якушика, Ірини та Михайла, а також Анастасії. Молоді люди поставилися до теми серйозно, старше покоління також не відставало. У висновку можемо сказати, що з радістю б зустрілися, як нам сказали ''за круглим столом'' очно».
Студентка факультету ветеринарної медицини Вікторія Стельмащук відзначила: «Дуже хороші виступи, обговорення місця України у світі та у Раді Європи, цікаво було послухати про боротьбу Ради Європи з насиллям над дітьми».

 

Богдан Грушецький,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook