«Erasmus+: Побудова індивідуальної навчальної траєкторії» – досвід з різних куточків світу

7 листопада 2021 року

    3 листопада 2021 р. кафедра годівлі тварин та технології кормів ім.П.Д.Пшеничного об’єднала 79 учасників міжнародної науково-практичної конференції «Erasmus+: Побудова індивідуальної навчальної траєкторії».

      Серед основних доповідачів студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів, учасники проекту Еразмус – Валерія Хінцицька і Олександра Коновал та заступник декана із міжнародних відносин факультету Аграрних наук Університету Менделя в Брно – Даніель Фальта. Серед інших учасників викладачі та студенти 14 вітчизняних та 4 закордонних закладів вищої освіти.

    Даніель Фальта поділився досвідом участі викладачів, науковців та студентів Менделівського університету у програмах обміну Erasmus. Про можливості навчатися, проходити стажування чи викладати в Європейських країнах. Розказав про проблеми, що виникали у чеських студентів та науковців, ще нещодавно. Вони дуже схожі на перепони, особливо мовні, що існують до нині в українських студентів та викладачів. Однак, такий досвід дозволить підвищити якість освіти та інтегруватися до світової наукової спільноти.

   Студенти спеціальності 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва, ОС «Магістр» Валерія Хінцицька та ОС «Бакалавр» Олександра Коновал – учасники програми обміну Erasmus+.
Валерія поділилась своїм досвідом – від отримання мовного сертифікату в Україні та формування мотиваційного листа до особливостей навчання, спочатку в Університеті Льєйди (Іспанія) на факультеті аграрних наук та продовольства, потім у JUNIA-ISA та Campus France (Лілль, Франція) за спеціалізацією «Стале сільське господарство та розумне фермерство». Завершує навчання стажування у Національному науково-дослідному інституті сільського господарства, продовольства та навколишнього середовища (INRAE).

   Валерія та Олександра відповідаючи на запитання розказали про напружений режим навчання, майже по 16 год. на добу, про особливості життя у студентських гуртожитках Лілля та дозвілля разом із учасниками програм обміну з різних країн.

    Професор Сичов Михайло Юрійович у доповіді «Роль інтернаціоналізації в забезпеченні якості вищої освіти» розказав про важливі особливості сучасності та зростання взаємозалежності економік різних країн, розвиток інтеграційних процесів, інтенсивний перехід цивілізованих країн від замкнутих національних господарств до економіки відкритого типу. Тому і про важливість освітніх проектів обміну, які дозволяють підготувати фахівців здатних працювати в умовах зростаючої інтернаціоналізації соціально-економічних процесів.

    Інші доповідачі: Ільчук І.І., Уманець Д.П., Уманець Р.М. доповіли про особливості етапів складної процедури подання заявки щодо отримання гранту. Про реалізацію наукових досліджень, навчання або ж підвищення кваліфікації та обов’язкового етапу – звітування про використання коштів на визначені цілі.

    Вцілому, доповіді викликали інтерес та дискусію не лише серед основної, на думку організаторів, аудиторії – студентів, а й серед науково-педагогічних працівників.

Асистент кафедри годівлі тварин
та технології кормів ім. П.Д.Пшеничного,
кандидат сільськогосподарських наук Любов Андрієнко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook