Співпраця «Коледж-Ліцей» в дії: Ірпінський фаховий коледж продовжує серію майстер-класів для учнів Ірпінського академічного ліцею НУБіП України

5 листопада 2021 року
     Протягом вересня – жовтня цього року, поки можливим було очне навчання, викладачами коледжу проведено ряд заходів, спрямованих на посилення співпраці з Ірпінським академічним ліцеєм НУБіП України та формування професійних уподобань в учнів 9-х класів – потенційних абітурієнтів коледжу. Всі заходи проходять відповідно до затвердженого плану про співпрацю між двома закладами освіти.

     Чи не найбільшим «попитом» серед ліцеїстів користується гурток «Світ товарознавства». Можливо, через те, що керує цим гуртком фанат своєї справи, неординарна людина, досвідчений викладач, завідувач навчальної лабораторії «Дослідження якості харчових товарів», кандидат сільськогосподарських наук Микола Поцілуйко.
     Під час чергового майстер-класу «Визначення якості пельменів за допомогою органолептичних та фізико-хімічних методів» ліцеїсти дослідили зразки пельменів на відповідність технічним умовам. Юні експерти визначили масу нетто, масову частку вологи у фарші, масову частку фаршу до маси виробу та смак. Дослідивши якість зразків пельменів 2-х виробників, ліцеїсти прийшли до висновку, що досліджувані зразки відповідають вимогам ТУ.

     На майстер-класі «Визначення якості борошна пшеничного за допомогою органолептичних та фізико-хімічних методів» ліцеїсти визначали відповідність борошна вимогам ДСТУ 46004-99 «Борошно пшеничне. Технічні умови». У процесі дослідження учні визначили масу нетто, колір, смак, запах, вміст мінеральної домішки, ураженість та зараження борошна шкідниками хлібних запасів, вологість, клейковину сиру тощо. Досліджуючи якість борошна, ліцеїсти навчилися застосовувати ваги аналітичні AS-220/C, ваги технічні ВНЄ та прилад для визначення вологості харчової сировини і продуктів «Кварц-21М33-1».

   Також цікавим і продуктивним виявився формат проведення уроку фізики на базі навчальної лабораторії фізики та елекрорадіовимірювання. Ліцеїсти 9-В та 9-Г класів разом із учителем фізики Наталією Мелюхіною та викладачем циклової комісії фундаментальних дисциплін та комп‘ютерних технологій Олександром Ясінським на базі навчальної лабораторії коледжу складали та випробовували електромагніт. Пізнавально пройшов лабораторний експеримент із дослідження залежності магнітної дії електромагніту від сили струму, числа витків та залізного осердя.

     Наприкінці вересня відбулося перше засідання гуртка «Бізнес-експрес» на тему «5 сходинок до спеціаліста з фінансів» для ліцеїстів 9-Б класу. Викладачі фінансових дисциплін Світлана Іванова і Лілія Чайка провели з ліцеїстами інтерактивну гру, під час якої акцентували увагу на тому, що фахівці сфери фінансів можуть працювати у різних галузях економіки, фінансових структурах, а також мати власний бізнес. Ліцеїсти в ігровій формі з використанням інтерактивного сервісу Kahoot мали змогу ознайомитися з перевагами професії, професійними навичками та якостями, якими повинен володіти фінансист. Учні долучилися до обговорення і отримали відповіді на всі свої запитання.

Вікторія Сова,
заступник директора з навчальної роботи
Ірина Вінник,
голова циклової комісії маркетингу і торгівлі
Ірпінського фахового коледжу

 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook