Про роботу педагогічної ради коледжу

5 листопада 2021 року

 

014 листопада відбулося розширене засідання педагогічної ради Бережанського фахового коледжу.

1

Розпочали засідання традиційно з привітання жовтневої ювілярки – Наталії ЧОРНОЇ.

Наприкінці місяця відбулось засідання Управління освіти і науки Тернопільської ОДА. Одним із ключових питань було обговорення результатів ЗНО серед закладів освіти Тернопільщини. В даний момент необхідно провести роз’яснювальну роботу з батьками та здобувачами освіти про важливість якісної підготовки і складання ЗНО.

2

Також 27 жовтня відбулося жовтневе засідання вченої ради НУБіП. Світлана ПИЛИПИШИН особливу увагу акцентувала на основних аспектах, що розглядалися, а саме: організація дистанційного навчання; проведення онлайн-занять на належному рівні з використанням презентацій, відеозв’язку та відеоматеріалів; з 8 листопада для закладів фахової передвищої та вищої освіти вступає в дію вимога щодо відсторонення від роботи без збереження заробітної плати невакцинованих працівників; дотримання санітарно-епідеміологічних правил і вимог тощо.

Далі відповідно до порядку денного Світлана ПИЛИПИШИН доповіла про підсумки діяльності навчального закладу за жовтень. Протягом місяця проведено чимало різноманітних заходів, а саме: участь у краєзнавчій екскурсії «Бережанський замок — пам'ятка оборонної архітектури»; пожежні тренування; свято осені «Різнобарвна осінь»; День відкритих дверей; ІІ Міжнародний урок доброти; зустріч з письменницею Галиною КОЗАК; участь в екологічній акції згідно з проєктом Президента України «Зелена країна»; стажування на підприємстві «Глобино»; участь у другому відбірковому турі ICPC-UKRAINE; поїздка студентів в НУБіП України; зустріч з науковицею, експерткою з питань місцевого розвитку, представницею ГО «Бережанська ініціатива», БМГО «Рідне місто» Марією ЛУК’ЯНОВОЮ; заняття-подорож «Природа землі Галицької»; виховна година з нагоди святкування Міжнародного дня Чорного моря; участь у Всеукраїнській онлайн-майстерні з цифрового громадянства й безпеки; відкрите практичне заняття з дисципліни «Охорона праці та безпека життєдіяльності»; історичні читання «ЗУНР - провісниця держави України»; краєзнавча екскурсія «Стежками рідного краю»; участь в осінньому Bootcamp академії Сisco; відкриті заняття з дисципліни «Інженерна та комп’ютерна графіка», а також свято краси, грації та харизми МІС та МІСТЕР 2021.

3

Наступною виступила викладачка циклової комісії спеціальних економічних дисциплін Ірина ПАЛІНСЬКА з темою «Інклюзивне навчання - вимога сьогодення». На відміну від закладів дошкільної та загальної середньої освіти, у закладах фахової передвищої та вищої освіти окремі посади, наприклад, асистент викладача (за аналогією з асистентами вихователя та вчителя) не вводяться. Необхідно обов’язково враховувати потреби та можливості здобувача освіти, створювати позитивний мікроклімат, реалізовувати принцип «навчитися жити разом» та використовувати модель диференційованого викладання.

4

У різному заступник директора з навчальної роботи Олег КАЛАТАЛО наголосив на вчасному наданні необхідної інформації, що стосується навчального процесу. Доповідач акцентував увагу на підписанні договору за програмою «AGROIMPULS» у Швейцарії. Основною вимогою для практикантів є вік від 18 до 30 років, наявність водійських прав (для хлопців) та задовільний рівень знань іноземної мови.

Насамкінець Світлана ПИЛИПИШИН привітала чоловіків від імені жінок колективу з нагоди Дня захисників і захисниць України та свята Покрови.

Галина Паньків,
секретарка педагогічної ради
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook