Онлайн-лекції з патофізіології проводяться на високому навчально-методичному рівні

29 жовтня 2021, 9:30

Патологічна фізіологія тварин являється основною дисципліною для студентів ветеринарної медицини, що поєднує доклінічні і клінічні дисципліни. Основною метою цієї дисципліни являється формування у студентів лікарського мислення на основі патологічних явищ, процесів та морфо-функціональних змін у органах і тканинах організму, що з'являться при дії патогенних чинників. З огляду на це, доступне подання навчального матеріалу даної дисципліни з наведенням конкретних прикладів є важливою та необхідною умовою при її викладанні.

За пройдений період навчання доцентом кафедри Юрієм Харкевичем в дистанційному режимі прочитано 8 лекцій з патофізіології тварин для студентів 3 курсу 1-3 груп. Студенти були ознайомлені з питаннями, які стосуються:

  • загальної нозології, теоретичних положень вчення про хворобу, етіології та патогенезу хвороби;

  • характеристики механізму патогенної дії фізичних (механічного, термічного, електричного), хімічного та біологічного чинників зовнішнього середовища;

  • ролі внутрішніх факторів, спадковості та конституції в розвитку хвороби, реактивності та її ролі в патології, класифiкацiї реактивностi та її механiзмів, ролі нейроендокринних чинників у реактивностi, впливу чинників зовнiшнього середовища на реактивнiсть, алергiї, патофiзiологiї клiтини, гіпербіотичних та гіпобіотичних процесів, механізмів розвитку доброякісних та злоякісних пухлин.

Під час вивчення дисципліни, в процесі опановування теоретичних знань із різних розділів патологічної фізіології студенти набувають тих компетентностей, які в майбутньому будуть конче необхідними при здійсненні практичної діяльності.

Микола Малюк

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook