Традиційний Animal Nutrition Forum під девізом «Master’s education»

27 жовтня 2021 року

   Вже традиційно кафедрою годівлі тварин та технології кормів ім. П.Д.Пшеничного проводиться міжнародна науково-практична конференція присвячена проблемам живлення тварин. У цьому році «Animal Nutrition Forum-2021: Master’s education» зібрав понад 80 учасників, у тому числі 7 з інших країн.

   У цьому році конференція була присвячена питанням студентської науки, зокрема участі магістрів у дослідженнях з живлення тварин. Були представлені наукові доповіді за результатами наукової роботи кафедри у 2020-2021 рр. Студенти-магістри змогли відчути напрями наукових досліджень в Україні та світі представляючи свої результати науковцям і практикам, роботодавцям з нашої та інших країн. Фахівці, що взяли участь у конференції на високому рівні оцінили здобутки наукової школи з годівлі тварин, відмітили високий рівень підготовки магістрів спеціальності 204 – технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.

   У доповідях Бардіна Тимофія на тему: «Efficiency of use of protein-vitamin mineral additive in porcine fattening» та Нечипоренка Євгена на тему: «Productivity of young pigs when feeding protein- vitamin-mineral additive in the diet» (науковий керівник доц. Зламанюк Л.М.) викладено результати вивчення введення БМВД у комбікорми молодняку свиней, що дозволило скоротити використання високобілкових кормів та збільшити прирости живої маси.

    Біляєв Артем (науковий керівник проф. Сичов М.Ю.) у доповіді на тему: «The effectiveness of using protein supplements in feeding bulls of the dairy period» викладені матеріали досліджень використання нової протеїнової добавки у годівлі телят молочного періоду. Добавка показала свою високу ефективність у цей період вирощування, а представники компанії на базі якої проведені дослідження (СТОВ ім. Чкалова) відмітили про вищі темпи росту бичків у подальшому, після закінчення дослідів.

    Про ефективність використання про- та пребіотиків у годівлі телят молочного періоду вирощування йшлося у доповіді Гниленка Віталія на тему: «The use of the probiotic supplement EnzActive GSII for feeding calves», Сторожа Костянтина на тему: «The use of the probiotic supplement EnzActiveB for feeding calves» (науковий керівник доц. Ільчук І.І.) та Салюк Марини на тему: «The use of probiotics in pig feeding» (керівник доц. Уманець Д.П.). Представники компанії «Ензим» дали високу оцінку дослідженням проведеним фахівцями кафедри та подякували магістрам за корисні поради та зауваження щодо використання їх препаратів.

   Ефективність та переваги застосування цілорічної однотипної годівлі довела Дібрівна Аліна, яка під керівництвом проф. Сичова М.Ю. вивчала ефективність нового для господарства СТОВ ім. Чкалова способу годівлі великої рогатої худоби, який допоміг значно підвищити молочну продуктивність та рентабельність виробництва (доповідь на тему: «Effіcienсy of using the same type of year-round feeding system for cows»).

    Про вплив різник рівнів клітковини у комбікормах кролів на їх продуктивні якості доповіла Мірошник Наталія (керівник доц. Уманець Р.М.). У доповіді на тему: «Productive qualities of young rabbits for fattening at different levels of fiber in feed» показано ефективність комбікормів із різними рівнями клітковини та рекомендовано виробникам найефективніші.

   Дослідила поживність раціонів кіз та провела їх оптимізацію Яремко Валерія, (науковий керівник доц. Уманець Д.П.). У доповіді на тему: «Optimization of goat feeding in the farm "Tatiana 2011» показано найефективніші раціони для годівлі лактуючих кіз.

   Роботодавці на високому рівні оцінили роботи магістрів та висловили побажання і вимоги щодо робочих програм, програм виробничих практик та освітніх компетенцій з годівлі тварин і технології кормів у студентів освітнього ступеня «Магістр».

Завідувач кафедри годівлі тварин
та технології кормів ім.П.Д.Пшеничного,
доктор сільськогосподарських наук, професор Михайло Сичов

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook