Запрошуємо відвідати виставку робіт українських футуристів першої третини 20 століття в Мистецькому арсеналі

26 жовтня 2021 року
Київ
Наразі в Києві відбувається важлива для української культури подія. В Мистецькому арсеналі представлені роботи українських футуристів першої третини 20 століття.
 
 
 
На початку ХХ століття лідери модернізму переосмислювали духовний і матеріальний світ. В авангарді став італійський письменник, поет Філіппо Т. Марінетті, який у 1908 році опублікував перший маніфест футуризму. Він закликав митців до боротьби: «Геть ностальгію! Геть песимізм! Дороги назад немає!» Марінетті та його однодумці перейнялися футуристською ідеєю «нової релігії швидкості», зробили машини (машини, а згодом літаки) ідолом модерного духу.
Футуристичний стиль розвинувся з теорії про те, що енергію всесвіту треба трансформувати в живопис і графіку. В «Маніфесті футуристичного живопису» було сформульовано такі концепції: «динамічне сприйняття», «силові лінії», «боротьба площин». Згодом революція футуризму поширилася на кіно, моду, побутові товари. Метою цієї революції була модернізація всіх сфер людської діяльності.
На виставці у Києві представлено роботи митців, що входили до об’єднань «Флямінго», «Аспанфут», «Нова генерація». Спеціальний кореспондент за дорученням кафедри культурології та за власним бажанням відвідав виставку та представив фотозвіт.
 
 
На виставці представлено книги українських літераторів, серед авторів - Гео Шкурупій, Володимир Винниченко, Іван Дніпровський, Майк Йогансен, Валеріян Поліщук.
 
 
 
Багато вартують самі лише шрифти, використані в дизайні книжкових обкладинок.
 
 
На виставці є не футуристичні роботи, які, однак, відображають погляди чи пошуки? свого часу.
 
 
Є також світлини, які зафіксували режисера Олександра Довженка під час знімального процесу.
 
 
Друзі, на цю виставку варто подивитись!
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook