Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» та агенція UCABevent організували XIІ Міжнародну конференцію «Ефективне управління агрокомпаніями» (LFM).

September 10, 2021
9 вересня викладачі кафедри економіки відвідали XII конференцію «Ефективне управління агрокомпаніями» (LFM), що організовується асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» та агенцію UCABevent.

LFM– це єдина бізнес-конференція в Європі, що повністю покриває всі аспекти управління аграрним бізнесом. Конференція об’єднує топових агровиробників, представників ресурсних та сервісних компаній, інноваційних стартапів та провідних інвесторів задля обміну досвідом, презентації передових розробок та нетворкінгу в широкому колі професіоналів.  

В рамках конференції було обговорено наступні питання
·         Світова економіка в постковідній епосі: бум інвестицій чи чергове падіння?
·         ТОП-тренди споживання
·         Розумне фермерство, що підвищує прибутковість агробізнесу
·         Зміна клімату та дотримання екологічних стандартів
·         70 днів діючому ринку землі в Україні. Перші перемоги та «набиті шишки»
 
 
В рамках конференції «Ефективне управління агрокомпаніями» (LFM) відбулася панельна дискусія «70 днів діючому ринку землі в Україні». Ключові тези дискусії:
1. Україна зможе спокійно обійтися без іноземних інвестицій у земельний ринок, адже має дуже потужний внутрішній капітал. Таку думку висловив Роман Лещенко, Міністр аграрної політики та продовольства України. За його словами, коли ці кошти підуть в землю – це буде показником детінізації економіки. А інвестиції, впевнений він, будуть великими.
2. У той же час, як зазначив Віталій Бартошек, комерційний директор Freedom Finance Ukraine, продавці земельних наділів зараз очікують зростання ціни на них.
3. Як повідомив Денис Башлик, співзасновник Land Club - розумні інвестиції в землю, на сьогодні ціна на землю коливається від $1600 до $3000 за 1 га. При цьому в Європі, перші чотири роки після відкриття ринку землі, ціни росли на 20% в рік.
4. Зважаючи на це, Роман Лещенко відмітив, що ціна на українську землю у $5000-6000 за 1 га через пару років – це реально.
5. 9 із 10 нотаріусів відмовляється в реєстрації послуг з оформлення договорів купівлі-продажу сільськогосподарської землі або ставлять на свої послуги дуже високу ціну. У свою чергу Олена Мартинюк, заступниця директора департаменту приватного права – начальниця управління нормативно-правового забезпечення нотаріату Міністерства юстиції України завірила аграріїв, що Мінюст вжив усіх необхідних заходів, щоб нотаріуси могли користуватися Постановою КМУ №637 Про затвердження Порядку здійснення перевірки відповідності набувача або власника земельної ділянки сільськогосподарського призначення вимогам, визначеним статтею 130 Земельного кодексу України.
 
 
 
 
 
 
 Асистент кафедри,
Анна Якимовська
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook