Студентка магістратури Юлія Дудник: Виробнича практика – період поглиблення і розвитку професійних знань і вмінь із точного землеробства…

August 23, 2021

Агрономія активно розвивається і все більше насичується технологіями прецизійного агровиробництва, тож не бійтесь змін, виходу із зони комформу, розвивайте себе і свої вміння, обирайте інноваційні підходи у навчанні.
Вітаю! Я, Юлія Дудник, магістр 1 року навчання агробіологічного факультету за освітньо-професійною програмою «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві».

   Чому я обрала ОПП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» для навчання у магістратурі?
   Тут секрету немає, адже, точне землеробство – це система управління господарством з використанням великого набору даних і високою точністю виконання усіх операцій. Це дозволяє аграрію підвищити рентабельність виробництва шляхом збільшення врожайності і зниження виробничих витрат. І, якщо проаналізувати розвиток агробізнесу в Україні, то практично всі компанії використовують ті чи інші елементи технологій точного землеробства і потребують кваліфікованих спеціалістів у цій сфері, а їх практично нема. Тож, моє прагнення стати затребуваним фахівцем на ринку праці спрямувало мене саме у це русло.

    Кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна агробіологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України готує кваліфікованих спеціалістів із точного землеробства у магістратурі за освітньо-професійною програмою "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві". І, лише минулого року відбувся випуск перших ластівок (фахівців) за цією програмою. Тож, я обрала її.
   Виробнича практика – період поглиблення і розвитку професійних знань і вмінь із точного землеробства…чи дійсно це так?
   Безперечно, це є істина для цієї освітньої програми. Викладацьким складом цієї програми керує думка, що студент має провести час практики на «зеленому морі» для того, щоб на виробництві апробувати здобуті знання за «студентською лавкою» і максимально їх поліпшити у сфері агрохімсервісу точного землеробства. Тож, і бази практики мають бути відповідними.

   Для проходження виробничої практики я обрала ТОВ «Біотех ЛТД». Тож, практика була цікавою і продуктивною. У період практики я набула теоретичних та практичних навичок в напрямках дистанційного моніторингу, локального внесення добрив та поливу за допомогою фронтальних та барабанних поливних систем (Valley, Bauer Rainstar). Покращила знання технології вирощування дослідної культури (картоплі), а також інших сільськогосподарських культур, які вирощуються у господарстві.

   ТОВ «Біотех ЛТД» ефективно використовує сидерати для покращення структури ґрунту, накопичення поживних речовин та вологи в ґрунті. Господарство має потужну сільськогосподарську техніку з навігаційною системою GPS, яка вчасно проводить усі технологічні операції на найвищому рівні та забезпечує якісний посів та догляд за сільськогосподарськими культурами.

    Виробнича практика – час для виконання досліджень за темою магістерської роботи…реально?
   Тема моєї дипломної роботи: «Діагностика живлення картоплі столової за використання основ дистанційного моніторингу». Польовий експеримент був там же, на полях ТОВ «Біотех ЛТД». Під час проходження виробничої практики, за допомогою БПЛА мною був проведений моніторинг посадки картоплі сорту Каррера». Після аналізу даних аерофотознімків були виділені три зони неоднорідності, які в подальшому досліджувалися. Також у різні фази BBCH (40, 50, 70) було проведене фоліарне внесення добрив на визначених ділянках.  

    У заключення…
   Хочу сказати, що бакалавратуру я закінчила на агробіологічному факультеті за спеціальністю «Агрономія», при чому на 4 курсі я не обирала іншу спеціалізацію крім агрономії. Проте, для свого росту і розвитку для навчання у магістратурі я змінила свою траєкторію та обрала нову інноваційну програму свого факультету. І не шкодую.
   Тож, майбутнім випускникам бакалавратури, я раджу не боятися змін і рекомендую обрати освітньо-професійну програму "Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві" для навчання у магістратурі. Тут Ви набудете нових знань та умінь по веденню точного землеробства. А цей вектор серед агрокомпаній України безупинно набуває все більшого значення. Тож, Ви завжди будете у тренді.

Юлія Дудник,
студентка магістратури 1 року навчання агробіологічного факультету

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook