Нелегкий вибір майбутньої професії

31 July 2021, 12:54
    В період, коли активно триває вступна кампанія, хотілось би допомогти абітурієнтам з нелегким вибором майбутньої професії, поділившись своїми враженнями від навчання за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування».
   Зараз трішки  про себе, я – Колодяжна Вікторія, студентка магістратури економічного факультету, кафедри фінансів. Минулого року я отримала диплом бакалавра за спеціальністю «Фінанси, банківська справа та страхування» в НУБіП України та безсумнівно прийняла рішення продовжити своє навчання тут, в магістратурі. Адже, це дає змогу мені всебічно розвиватися та вдосконалювати свої знання та навички в межах обраної професії, більш впевнено почувати себе на нинішньому високо конкурентному ринку праці. Оскільки, з року в рік з’являються нові вимоги до професій до яких потрібно мати змогу адаптуватися, а для цього необхідно постійно вчитися та самовдосконалюватися.

   Почну з того, що на кафедрі фінансів працюють дійсно висококваліфіковані фахівці, які є авторами підручників, монографій, наукових статей та ін., постійно вдосконалюючи себе, проходять стажування, що дає змогу формувати навчальні програми для студентів згідно з тими вимогами, які на сьогоднішній день висуває ринок праці, що є важливим.
    Процес навчання як на бакалавраті, так і в магістратурі можна оцінювати по-різному:  
    - По-перше, це цікаво, оскільки крім притаманних навчанню лекцій та практичних, модулів та сесій на кафедрі кожного семестру проходять різні конференції, форуми, запрошуються фахівці-практики, які проводять так звані «гостьові лекції» задля отримання та розвитку студентами науково-практичних навичок.
   В процесі навчання ми беремо участь в розробці та представленні різних бізнес- та інвестиційних проектів, невід’ємним є застосування активних методів навчання, таких як ділові ігри та завдання з вирішення практичних кейсів.
   Навчаючись даній спеціальності я отримала й надалі розвиваю безліч важливих професійних навиків, безпосередньо, так званих hard skills: знання фінансового менеджменту, бухгалтерських стандартів обліку та податкового законодавства, користування обліковими програмами та ін..; soft skills: тайм-менеджмент та самоорганізація (за рахунок вкладання в визначені викладачами дедлайни здачі робіт); аналітичне мислення; комунікабельність та робота в команді та ін..
    Підтверджуючи все вище сказане, опираючись на власний досвід я можу сказати, що за період свого навчання я неодноразово брала участь як в університетських, так і міжнародних конференціях, мала можливість брати участь в Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт, готувати наукові статті до фахових видань та ін.
    Кафедрою організовуються різні екскурсії, до яких я з радістю могла долучитися, також невід’ємною частиною студентського життя є, звісно, різні факультетські заходи.
  - По-друге, як і зазвичай в процесі навчання можуть виникати певні труднощі, проте це всього лише можливість детальніше дослідити та розібрати те чи інше питання, як самостійно, так і з допомогою викладача. В умовах сучасних викликів важливим є те, що навіть в період карантинних обмежень, зокрема, запровадженого дистанційного навчання ми використовували різні способи комунікації з викладачами, тому якість навчання й надалі залишалася на високому рівні.
  Кафедра фінансів приділяє велику увагу академічній доброчесності, а також надає студентам можливість самостійно обирати тему магістерської роботи, яка є їм найбільш цікавою, близькою для розуміння та актуальною в наш час. Керівники наукових робіт надають постійну допомогу та рекомендації по написанню всіх робіт та їх презентацій.
   В магістратурі ми маємо переважно практичне спрямування в навчанні. Під час проходження однієї з практик мали можливість відчути себе в ролі викладача та провести повноцінну лекцію для студентів, тренуємось проводити та презентувати власні наукові дослідження. Важливим також є те, що кафедрою налагоджена велика кількість зв’язків з потенційними для студентів роботодавцями.
   В даний час я проходжу виробничу практику в банківській установі, де маю можливість застосовувати отримані знання й надалі підкріплювати їх практичними навичками, також працюю над написанням магістрської роботи. Ну, а логічним завершенням навчання в магістратурі є можливість продовження навчання в аспірантурі, аби реалізувати себе як науковця.
 
Вікторія Колодяжна,
магістр спеціальності
«Фінанси, банківська справа та страхування»

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook