Подорож мальовничим містом Чернівці

May 21, 2021

Сьогодні, 21.05.2021 року, п’ята група першого курсу факультету аграрного менеджменту кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту з наставником Биховченко В.П. дистанційно відвідали мальовниче місто Чернівці.

 

Від першої писемної згадки про місто пройшло більше 600 років. Завдяки вдалому геополітичному розташуванню Чернівці швидко розвивалися, зокрема, дякуючи вдалій торгівлі. На кожній із сучасних площ міста колись торгували різноманітним крамом. На вулицях можна було почути кілька мов, у магазинах продавали найсучасніше вбрання з Франції, а в кав’ярнях подавали запашну віденську каву. Було у Чернівцях і чимало готелів.

П’ять із них розташовувалися на Центральній площі міста, звідки й почалася наша екскурсія. Центральна площа – «серце» міста Чернівці. На чільному місці Центральної площі знаходиться Ратуша. Саме ця будівля стверджує статус міста і підкреслює його давню історію. Будівля міської ратуші увінчує гармонію та досконалість архітектурної композиції Центральної площі. Ще одною прикрасою площі є Чернівецький обласний художній музей розміщений в будинку колишньої ощадниці, який є одним з кращих зразків віденської сецесії. Будинки, розташовані тут, визначаються особливим шармом, витонченістю та величністю.

Архітектурною перлиною Чернівців по праву вважається колишня Резиденція православних митрополитів Буковини та Далмації. Нині це корпуси Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та заодно найпопулярніше місце для фотосесій серед буковинських молодят. Весь ансамбль резиденції вражає незвичайним видом, нагадуючи середньовічний замок.

 

Мандрівка вулицею Ольги Кобилянської. Якщо Центральна площа – cерце міста, то вулиця Ольги Кобилянської – архітектурна, духовна і найулюбленіша його “артерія”. Ця вулиця з нагоди 600-річного ювілею Чернівців набрала нового вигляду, стала ошатною, напрочуд красивою і знову приваблює на прогулянки, де призначаються ділові побачення і любовні рандеву, зустрічі друзів, відбуваються різні презентації та виставки. Риси ансамблевості у забудові вулиці, що зазнала впливу австрійської і румунської архітектурних шкіл, дозволяють віднести її до пам’яток містобудування, а 46 будинків рахуються пам’ятками архітектури місцевого значення.

Биховченко В.П., к.е.н.,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Жуленко Катерина, староста групи

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook