У ННІ лісового і садово-паркового господарства успішно завершено підсумкову атестацію бакалаврів денної форми навчання

June 18, 2021

Традиційно в середині червня в ННІ лісового і садово-паркового господарства екзаменаційними комісіями було розглянуто 75 бакалаврських кваліфікаційних робіт студентів денної форми навчання. Так, у межах освітньої програми «Лісове господарство», було заслухано захисти 31 студентів. Ступінь бакалавра з садово-паркового господарства було присуджено 25 випускникам. Навчання за освітньою програмою «Деревообробні та меблеві технології» успішно завершили 19 студентів.
За результатами роботи екзаменаційної комісії за спеціальністю «Лісове господарство» майже 42 % студентів отримали відмінні оцінки. Загалом якісна успішність у межах цієї освітньої програми склала 100 %. За рішенням ЕК Андрій Головньов та Юлія Носенко отримають дипломи з відзнакою.
Серед бакалаврських кваліфікаційних робіт комісією виокремлено роботи, які характеризуються інноваційною спрямованість та значною практичною цінністю: «Оцінка впливу складу субстрату на проростання насіння, збереженість сходів і ріст сіянців сосни із закритою кореневою системою» (Носенко Ю.В.), «Оцінка щільності деревини та кори дерев сосни звичайної, що зростають на покинутих сільськогосподарських землях Березнівського району Рівненської області» (Геращенко В.А.), «Оцінка рекреаційного потенціалу лісопаркових ландшафтів у ДП «Тетерівське лісове господарство» (Клименко О.О.) та інші.
Комісіями також напрацьовано низку рекомендацій для забезпечення підвищення якості підготовки випускних бакалаврських робіт, які рекомендовано розглянути на засіданні навчально-методичної комісії та вченої ради інституту вже на початку нового навчального року.

Жваве обговорення серед членів ЕК за спеціальністю «Садово-паркове господарство» викликала робота Світлани Максюк на тему "Проектні пропозиції з облаштування саду на даху Городищенського районного палацу культури", у якій показано сучасні тенденції садово-паркового мистецтва та можливості об'єднаних територіальних громад. Цікавими підходами до історичного минулого та відтворення і збереження пам'яток характеризується робота Олександра Вавріневича "Ландшафтний аналіз частини території архітектурної композиції "Романтичні руїни" Національного історико-культурного заповідника "Качанівка" Чернігівської області". Аналітичний матеріал наочно відображений у проектній частині та розроблених проектних рішеннях. Надзвичайно цікаві роботи студентів, які вже мають практичне впровадження. Це стосується роботи Марії Крижанівської на тему "Особливості використання мотивів українського народного живопису в ландшафтному дизайні". Студентка власноруч зробила розпис каменів з використанням різних стилів, які були розміщені в композиціях ботанічного саду нашого університету та розробила власні технології обробки каменів для збереження живопису від впливу метеорологічних і кліматичних чинників.

Кваліфікаційні бакалаврські роботи "деревообробників" традиційно характеризуються своєю практичною спрямованістю. Всі роботи стосувалися вирішення конкретних фахових проблем, які студенти виявили під час проходження виробничої практики. Варто відзначити, що цьогоріч була досить значна кількість робіт інноваційного характеру. Випускники пропонували новітні проекти меблевих виробів для кімнат у студентському гуртожитку, в київських новобудовах, навіть сучасні проекти умеблювання ресторанів швидкого харчування.
Екзаменаційна комісія за цією спеціальністю особливо відзначила три бакалаврські роботи. Так, робота студента 4 курсу звичайного терміну навчання Романа Сурапка (керівник – ст. викладач Баранова О.С.) була присвячена аналізу технології виготовлення меблів для екстер`єрних приміщень ресторанів швидкого харчування "McDonald's", виготовлених із сучасного популярного матеріалу HPL панелей. Інша робота – дизайнерський виріб з масиву деревини та епоксидної смоли, виготовленої у власній майстерні студентом 4 курсу Олександром Чобу (керівник – доц. Горбачова О.Ю.). Варто відзначити, що дерев’яні вироби з епоксидної смоли – тренд декількох останніх років українських та зарубіжних меблевих виставок, попит на які буде тільки збільшуватися. Ще одна відзначена робота, виконана студентом 2 курсу скороченого терміну навчання Артуром Рижаком (керівник – доц.Спірочкін А.К.), є поєднанням деревообробки з основами програмування і присвячена виготовленню шкатулки для чаю з використанням лазерного верстату з ЧПУ. У роботі вдало поєднано розробку програмного забезпечення технологічного процесу виготовлення безпосередньо з самим виробництвом.


Дирекція ННІ лісового і садово-паркового господарства щиро вітає випускників з присудженням освітнього ступеня «Бакалавр», бажає міцного здоров’я та успішного проходження вступних випробувань в магістратуру НУБІП України.

Голови екзаменаційних комісій
Роман Василишин, Сергій Ковалевський, Олена Пінчевська,
заступник директора ННІ ЛіСПГ
Віктор Свинчук
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook