Навчальна практика з дисципліни «Основи лісоексплуатації»

June 11, 2021

 Кваліфікаційною характеристикою бакалавра лісового господарства передбачено знання питань комплексного і раціонального використання лісових ресурсів, вміння здійснювати контроль за дотриманням правил рубок, забезпечувати раціональне використання і технічне обслуговування основного та допоміжного технологічного обладнання, що використовується для виконання лісозаготівельних робіт.
Навчальна практика з дисципліни «Основи лісоексплуатації» має за мету поглибити і розширити знання з технології сучасного лісозаготівельного виробництва, лісохімії, первинної та поглибленої переробки деревини.

За період практики із 24.50 по 5.06.2021 року студенти 4 курсу ННІ лісового і садово-паркового господарства закріпили теоретичні знання, щодо приймання лісосік, складання карти технологічного процесу її розроблення, проведення підготовчих та допоміжних робіт, звалювання дерев, очищення дерев від гілок, розкряжування хлистів на сортименти, трелювання, сортування і відвантажування лісопродукції.

Студенти ознайомилися із будовою лісозаготівельних машин та механізмів, технологією розробки лісосік та пасік, засвоїли правила техніки безпеки при виконанні лісозаготівельних робіт, відпрацювали прийоми виконання окремих операцій на лісосіці, верхньому складі, провели хронометраж основних операцій. Ознайомилися з роботою нижнього складу та деревообробного цеху.

При здачі заліку студент повинен: знати вимоги правил техніки безпеки при виконанні лісозаготівельних робіт, існуючі правила та вимоги при прийманні лісосіки до рубки; скласти технологічну карту на розроблення лісосіки; з’ясувати склад та обсяг підготовчих та основних робіт. Усі студенти отримали позитивні оцінки за результатами захисту звітів із практики.

Професор кафедри лісівництва Гриб В.М.

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook