НУБіП – в десятці кращих в Україні та в трійці столичних університетів

June 2, 2021
НУБіП України
Центр міжнародних проектів «Євроосвіта» в партнерстві з міжнародною групою експертів IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence презентував традиційний академічний рейтинг закладів вищої освіти України «Топ-200 Україна 2021».
При складанні цьогорічного рейтингу експерти враховували сучасні тенденції розвитку вищої освіти в Україні і світі, яка зазнає глибинних змін, у тому числі в результаті впливу пандемії COVID-2019. До уваги бралися напрацювання міжнародної Конференції IREG 2020  та Берлінські принципи, затверджені учасниками другої наради IREG.
Серед критеріїв оцінювання: позиціонування вишів у рейтингах QS World University Rankings, Webometrics, Nature Index, UniRank, публікаційна активність у виданнях, що входять до міжнародної наукометричної бази Scopus. До уваги бралася участь в програмах Erasmus+ Європейського Союзу, результати Всеукраїнських студентських олімпіад 2018/2019 і конкурсів наукових робіт 2019/2020 (за сумою балів), отримані премії Президента України та Верховної Ради України для молодих вчених, кількість патентів, зареєстрованих вченими університету в 2020р. І ще один показник - середнє зважене значення для рейтингів ЗВО за кількістю заяв, поданих абітурієнтами, та середнім конкурсним балом в 2020 році.
Отже, за комплексним показником Національний університет біоресурсів і природокористування України в рейтингу «ТОП-200 України 2021» увійшов до десятки кращих закладів вищої освіти і посів восьму сходинку.
Разом з тим, НУБіП України - у когорті вишів, які ранжуються міжнародним рейтингом QS World University Rankings, і серед українських також має восьме місце.
Таку ж позицію зафіксував і рейтинг Webometrics, який, в свою чергу, оцінює науково-дослідницькі досягнення університетів за інформацією на їхніх сайтах.  Він охоплює показники цитованості публікацій авторів, рейтинги наукових видань вишів, зовнішні посилання на матеріали сайту.
У десятці кращих наш університет і за показниками міжнародної діяльності, зокрема участі в програмах ERASMUS+.
Шосте місце посідає університет в рейтинзі UniRank, який оцінює присутність вишу в інтернет-просторі, активність в соціальних мережах, участь в міжнародних неурядових організаціях та спілках, доступність і завантаженість наукової бібліотеки в інтернет-мережі тощо.
Сьоме місце у НУБіП - за кількістю переможців ІІ етапу Всеукраїнських студентських олімпіад з предметів та спеціальностей.
Третє місце університет посідає за кількістю зареєстрованих патентів і винахідницькою діяльністю.
Також нагадаємо, що на вступній кампанії 2020 року Національний університет біоресурсів і природокористування України увійшов до десятки кращих за кількістю поданих абітурієнтами заяв.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Денис Рудень 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook