Наталія Вдовенко прийняла участь у засіданні НДІ економіки і менеджменту в обговоренні перспектив розвитку наукової та інноваційної діяльності в університеті

May 13, 2021
НУБіП України

   Атестація аспірантів, підготовка наукових тем, залучення коштів у процесі реалізації наукових розробок знаходяться у полі зору науково-педагогічних працівників. Під таким гаслом пройшло засідання наукової ради 13 травня 2021 р. 

Перспективи розвитку наукової та інноваційної діяльності на
кафедрі глобальної економіки

      1. Проекти Міністерства освіти і науки України
    1.1. Підготовка проекту наукового дослідження на 2022-2023 рр. (МОН) на тему: «Прикладні рішення регулювання розвитку сільського та рибного господарства в умовах надзвичайних викликів для національної безпеки України», обсяг фінансування 1800,0 тис. грн.
     1.2. Виконання проекту наукового дослідження на 2022-2023 рр. (МОН) на тему: «Прикладна розробка новітнього організаційно-економічного механізму регулювання сталого рибальства і аквакультури через розвиток сільських територій» на суму 900,0 тис. грн.
      1.3. Підготовка разом із НПП інших факультетів авторських свідоцтв, а також 2 патентів на корисну модель, 1 патенту на винахід.
    2. Підготовка та обговорення можливостей до створення на базі навчально-наукової лабораторії «AGMEMOD» кафедри глобальної економіки економічно- та інформаційно-технологічного хабу, проведення навчань з підготовки аварійних комісарів (вже є надходження у 2021 році – 55 тис. грн).
    3. Постійно публікуються НПП та аспіранти кафедри у журналі. На 2021 рік підготовлено статті Вдовенко Н., Барна М., Коробова Н. на тему «Вплив циркулярної економіки на механізм регулювання процесу ресурсозбереження з використанням водних, рибних і земельних ресурсів». Біоекономіка та аграрний бізнес. Серія: Економіка, аграрний менеджмент, бізнес. Також готуються статті всіма НПП кафедри. Ми постійно представляємо кафедру в номерах журналу.
   4. Публікації в Scopus та Web of Science на 2021 рік: заплановано 5 статей, 2 в тезах доповідей, зокрема вже є в доступі дві статті в наукометричних базах:
Government support of agricultural production given the natural climatic conditions and the production environment of Ukraine. Science and Innovation. Vol. 17 (2). Р. 3–14. DOI: https://doi.org/10.15407/scine17.02.003 Режим доступу: https://scinn-eng.org.ua/ojs/index.php/ni/article/view/63/37 ISSN (Рrint): 2409-9066, ISSN (Online): 2413-4996 (Scopus)
Government support of agricultural production given the natural climatic conditions and the production environment of Ukraine. Science and Innovation. Vol. 17 (2). Р. 3–14. DOI: https://doi.org/10.15407/scine17.02.003 Режим доступу: https://scinn-eng.org.ua/ojs/index.php/ni/article/view/63/37 ISSN (Рrint): 2409-9066, ISSN (Online): 2413-4996 (Scopus)
    5. Наукові гуртки: на кафедрі успішно функціонує два гуртки: «Глобалізація та європейська інтеграція», «Регіоноведення».
   6. Пропозиції. Кафедра глобальної економіки пропонує всім магістрам і аспірантам університету до використання модель «AGMEMOD». Здобувачі освіти розробляють сценарії майбутнього розвитку аграрного сектору економіки та оцінюють поточну ситуацію в умовах обмеженості державної підтримки. За допомогою моделі є можливість здійснювати прогнозне оцінювання розвитку галузей як тваринництва, так і рослинництва та аналізувати вплив агрополітичних рішень на розвиток аграрного сектору. Модель «AGMEMOD» реалізується в рамках двостороннього співробітництва між кафедрою глобальної економіки та проектом «Німецько-український агрополітичний діалог (APD)». Є можливість працювати з видами продукції та агропродовольчими ринками як Європейського Союзу, так і України.

Лариса Михальчишина, к.е.н., доцент

кафедри глобальної економіки
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook