Доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води Кравченко Ольга – керівник призера Національного етапу Міжнародного змагання молоді «Стокгольмський юнацький водний приз»

May 1, 2021
     Конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз» є національним етапом міжнародного змагання молоді «Стокгольмський юнацький водний приз», яке з 1997 року проводить Стокгольмський Міжнародний Водний Інститут під час щорічного міжнародного водного конгресу «Світовий водний тиждень» (World Water Week).

     Національні етапи конкурсу проходять у понад 30-ти країнах світу. В Україні конкурс проходить з 2004 року. За ці роки у конкурсі взяло участь близько двох тисяч юних науковців з усіх областей України; шістнадцять переможців національного етапу мали честь представляти Україну на міжнародному фіналі конкурсу Стокгольмський Юнацький водний приз (SJWP) в Стокгольмі.

     І приємно, шо у цьому році кафедра аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води долучилася до цього заходу. На конкурс була представлена робота «Комплексна екологічна оцінка якості води різних джерел водопостачання Фастівського району Київської області", яку виконав  учень  11 класу КЗКОР "Фастівський ліцей-інтернат" Денис Никоненко під керівництвом доцента кафедри Кравченко О.О. Протягом трьох років співпраці Денис та Ольга Олександрівна провели числену кількість експериментів та досліджень з оцінки якості води за гідрохімічними показниками та за допомогою методів біотестування.

     Високоповажне журі високо оцінило роботу учня, його захист української та англійською мовами. Отже, за результатами суперфіналу школяр виборов почесне ІІ місце. Тож бажаємо Денису Никоненку не зупинятися на досягнутому і сподіваємося, що побачимо його восени серед студентів нашої alma-mater.

Ольга Кравченко,

доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook