15 квітня на 84 році, після тривалої хвороби, пішов з життя доцент кафедри рослинництва Бондаренко Павло Ілліч

April 15, 2021

Бондаренко П.І. народився 1938 року на Брянщині. У 1965 році закінчив Уманський с-г інститут за спеціальністю «Агрономія». Працював головним агрономом і головою колгоспу в с. Соколівка Крижопільського р-ну Вінницької області. З 1974 року аспірант кафедри рослинництва УСГА. Дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата с.-г. наук захистив у 1979 році. На кафедрі рослинництва працював з 1977 року асистентом, а потім доцентом. Студенти і колеги любили і поважали Павла Ілліча, як хлібороба, аналітика з раціональним мисленням, який за дев’ять років роботи головним агрономом та головою колгоспу вивів господарство в число найефективніших на Вінниччині.
Автор ряду наукових праць з питань вирощування цукрових буряків. За вагомі досягнення у виробництві нагороджений орденом Леніна і бронзовою медаллю ВДНГ. Напрямом наукових досліджень Бондаренка П.І. було біолого-фізіологічні основи рослинництва спрямованні на отримання високих і сталих врожаїв буряків цукрових. Його дослідження завжди були новаторськими. Загалом Павло Ілліч опублікував близько 100 наукових праць. Значну увагу Павло Ілліч приділяв впровадженню наукових досягнень у виробництво та навчальний процес. Активний громадський діяч.
Бондаренка П.І. поважали, любили і прислухалися до його думки студенти і колеги. Співчуваємо родині Павла Ілліча і жалкуємо за втратою.

Колектив кафедри рослинництва

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook