На відкритій лекції професор Вдовенко Н. М. апробувала новітні методики викладання економічних дисциплін

April 1, 2021
НУБіП України

   Економічна освіта покликана сформувати у студентів не тільки знання, діловитість, підприємницькі здібності, а й економічну культуру. Особливо вказане стосується процесу викладання економічних дисциплін студентам саме неекономічного профілю. Економічні дисципліни сприяють розвитку економічного мислення на основі глибокого розуміння економічних процесів. У свою чергу, це дає можливість аналізувати факти та явища економічного життя, фактори і способи вирішення економічних завдань в галузях національної економіки.

 

   Так, 31 березня 2021 року о 10.05 год в онлайн режимі провела відкриту лекцію д.е.н., професор Вдовенко Наталія Михайлівна на тему: «Трудові ресурси, праця та її оплата у тваринництві» в рамках реалізації плану-графіку проведення відкритих лекцій кафедрою глобальної економіки, економічного факультету у другому півріччі 2020/2021 н.р., навчальна дисципліна «Економіка у тваринництві» для студентів ОС «Бакалавр».

   На занятті також були присутні науково-педагогічні працівники кафедри глобальної економіки, інших кафедр, а також представники деканатів факультету тваринництва та водних біоресурсів і економічного факультету.
   У процесі обговорення основних тематичних питань, учасники встановили, що економічна освіта тісно пов’язана зі створенням власної ефективної економіки.

    Економіка як жива система, особливий простір, в якому постійно перебуває кожний з нас, є системою знань, необхідних для формування економічного мислення, поведінки і культури, що досягається в процесі отримання економічної освіти. Конкурентоспроможність студентів, як майбутніх випускників значною мірою залежить від якості оволодіння економічними знаннями, ступеня економічної культури, вміння мислити і діяти в категоріальній системі глобальної економіки.
   Сьогодні без глибокої базової освіти фахівець, зайнятий у тваринництві, не може реалізувати себе та отримати відповідну винагороду. Роботодавця сьогодні мало цікавить лише диплом і середній бал. Знати все неможливо, а вміти швидко розбиратися у проблемному питанні та вирішувати його – цілком реально. Проте без глибоких теоретичних знань працювати складніше, оскільки у пізнанні теорії та реалізації на практиці можна розвинути свої інтелектуальні здібності.
    Таким чином, на завершення заняття, присутніми було зроблено узагальнюючий висновок про науковість лекції педагогічну, методичну майстерність лектора та про досягнення мети проведення відкритої лекції згідно з її планом.

Коробова Н. М., доцент кафедри
глобальної економіки


 


 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook