ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧ З ДИРЕКТОРОМ ДЕПАРТАМЕНТУ ДЕРЖАВНОЇ АУДИТОРСЬКОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ

March 9, 2021

           Підвищення інституційної спроможності Державної аудиторської служби з метою виявлення порушень законодавства, які впливають на фінансову безпеку держави, недопущення зловживань у фінансовій сфері та шахрайства з державними ресурсами викликає чимало дискусій серед науковців та практиків. Майбутні фахівці з обліку і оподаткування не залишаються осторонь, зокрема аспіранти та студенти як початкових курсів, так і магістратури.

 На онлайн-лекцію Тетяни БОРОВКОВОЇ – директора Департаменту якості заходів державного фінансового контролю Державної аудиторської служби України  на тему: «Державний фінансовий контроль: проблеми та перспективи», що відбулася з використанням сервісу Webex, завітали аспіранти, студенти 2 – 5 курсів спеціальності «Облік і оподаткування», викладачі та науковці економічного факультету під керівництвом декана економічного факультету д.е.н., професорів Діброви А.Д. та завідувача кафедри обліку та оподаткування  Калюги  Є. В.

До обговорення змін, відповідно до Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення державного фінансового контролю долучився професорсько-викладацький склад кафедри.

Тетяна Володимирівна є стейкхолдером  програми підготовки фахівців за спеціальністю «Облік і оподаткування» та членом ради роботодавців економічного факультету. У своїй доповіді вона окреслила перспективи розвитку та підходи до реформування державного контролю в Україні й запропонувала розвивати співробітництво з Університетом через залучення студентів до практичного стажування, виробничої практики та запросила на роботу  у відповідні структури регіональних офісів Державної аудиторської служби. 

Обговорювались й питання підготовки фахівців з обліку і оподаткування у вищих закладах освіти з використанням нових бухгалтерських програмних продуктів для проведення ІТ-аудиту – нового напряму роботи Держаудитслужби. Не боятися викликів і змін, вміти навчатись і використовувати свої знання – з  такими порадами зі студентами та аспірантами поділилася доповідач.

     Коло проблемних практичних питань в процесі виступу все більше розширювалось і заявленого часу на одну студентську пару, звісно, не вистачило. Відповідно  студенти та аспіранти мали багато додаткових запитань до доповідачки.

 

Зокрема, їх цікавили відмінності «класичного» аудиту від державного, вимоги до кандидатів на працевлаштування до служби, рівень оплати праці в держустановах.

Проведений захід підтверджує необхідність та високу цінність співпраці з фахівцями-практиками, представниками органів влади з метою постійного оновлення знань, професійної мобільності та прискореної адаптації в умовах перехідного періоду реформування не лише обліку, аудиту, а й економіки країни в цілому. А це забезпечить збереження державного майна та добробуту громадян  нашої  країни.

Володимир Литвиненко, Людмила Мельянкова,
доценти кафедри обліку та оподаткування 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook