Обговорення проєкту Національної економічної стратегії – 2030 за участю викладачів кафедри організації підприємництва та біржової діяльності

February 26, 2021

   25 лютого відбулося розширене засідання Ради Громадської спілки «Аграрний союз України» участь у якому взяв Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко. Ключовим питанням порядку денного було обговорення проєкту Національної економічної стратегії – 2030 в частині перспектив розвитку аграрного сектору економіки. В засідання взяла участь викладач кафедри організації підприємництва та біржової діяльності к.е.н., доцент Любов Панкратова.

У своєму виступі Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко презентував Стратегію та напрямки, за якими буде рухатися поновлене Міністерство. Серед них: завершення земельної реформи, розширення площ під зрошенням та меліорацією, забезпечення продовольчої безпеки, розширення експортних ринків, а також питання що стосуються аквакультури, лісового господарства тощо.
«Україна, є одним з гарантів продовольчої безпеки у світі і забезпечує понад 40% валютної виручки від експорту, повинна мати профільне міністерство з усіма необхідними регуляторами і функціями. Це загальноєвропейська практика. Така стратегія буде впроваджена і в Україні, і для цього є повна підтримка всіх профільних асоціацій. Основне моє завдання – дати українцям можливість купити землю і працювати на ній», - резюмував Роман Лещенко.
Під час обговорення питань, пов’язаних із земельною реформою, Роман Лещенко зауважив, що в найближчі два тижні парламент має підтримати пакет «земельних законів»: № 2194 (децентралізація та дерегуляція в сфері земельних відносин); № 2195 (прозорий продаж землі та прав на неї на електронних аукціонах); законопроект  про Фонд часткового гарантування кредитів для збільшення доступу малих фермерських господарств до гнучкого фінансування (№ 3205-2 у другому читанні) та щодо забезпечення права працівників державних сільськогосподарських підприємств на земельну частку (№ 3012-2).
«На 30-му році незалежності Україна матиме чесний і прозорий ринок землі. Однак якщо з липня ми будемо не готові як структурно, так і фінансово, то запровадження процесу купівлі-продажу має бути відтерміновано», - зауважив Міністр аграрної політики та продовольства України.

Усі учасники заходу отримали відповіді на свої питання, яких було досить багато. Адже період нині переломний, відбувається багато змін, а ще більше їх – попереду. Від ГС «Аграрний союз України» було висловлено власне бачення та зауваження до проєкту Національної економічної стратегії – 2030. Розмова відбулася щира ті відверта. Міністр аграрної політики та продовольства України запевнив аграріїв, що відкритий до діалогу і співпраці.
 
Любов Панкратова,
доцент кафедри організації
підприємництва та біржової діяльності
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook