Із натхненням та наполегливістю продовжують опановувати навчальні дисципліни студенти спеціальності "Економіка"

February 24, 2021

       Швидко промайнули зимові канікули і навчальний процес почався у дистанційному режимі вчасно, організовано, у відповідності з розкладом. «Студенти нашої 1 групи 1-го курсу економічного факультету спеціальності 051 «Економіка», вже традиційно із натхненням та наполегливістю, продовжують опановувати навчальні дисципліни», – говорить староста групи Тетяна Мальчукова.

  Які враження від навчання в НУБіП Украйни?

– Навчання на економічному факультеті нашого університету залишає позитивні враження, одногрупники потихеньку адаптуюся до навчання в офлайн форматі. Мені подобається колектив, в якому я навчаюсь.

 

–  Розкажіть, чи подобаються Вам наші викладачі та їх подання навчальних матеріалів?

– Так, подобаються. Викладачі вимогливі, але навчальний матеріал пояснюють добре, з розумінням ставляться до студентів,  доступно пояснюють навчальні дисципліни, допомагають нам розвивати свої творчі здібності.

– Чи зуміли Ви увійти в графік студентського життя, якщо ні, то чому?

– Так як більша частина 1-го семестру пройшла онлайн, то  ми взагалі  не очікували , що до кінця року вийдемо на очне навчання. Всім дуже не вистачало «живого» спілкування з одногрупниками, друзями, викладачами.  І були приємно здивовані цій новині, адже хотіли вже зустрітись й повністю відчути на собі всі тонкощі студентського життя. Перший тиждень освітнього процесу пройшов дистанційно, але зараз вже проходить офлайн.

За період посиленого карантину ми майже забули як це бачити один одного  й викладачів не через монітор, тому наша перша зустріч була хвилюючою й довгоочікуваною.

–  Розпочато 2-й семестр Вашого першого року навчання. З якими труднощами Ви стикаєтеся у теперішніх умовах?    

– Хоч деякі лекції ми все ще відвідуємо на платформі Zoom, але це не завадило відзначити декілька плюсів з навчання в новому семестрі:

1.Вивчення й пізнання нових предметів дається легше й ефективніше  завдяки прямому зв’язку з викладачами та проведенням практичних робіт і семінарів в аудиторіях.

2. Нові знайомства та зустрічі з одногрупниками.

3.Піднесений настрій через зміну обстановки.

В другому семестрі почали вивчати нові дисципліни, деякі з них викладачі представили надзвичайно цікаво.

Заняття проходять у теплій та позитивній атмосфері, що сприяє кращому оволодінню новим матеріалом та закріпленню вже пройденого матеріалу з дисциплін, які вивчали у першому семестрі 2020-2021 навчального року. 

Навчання відбувається продуктивно, викладачі намагаються робити все від них залежне для мінімізації незручностей, вони активно взаємодіють  із студентами – передбачені онлайн спілкування за допомогою аудіо і відео комунікації на платформі Zoom та офлайн навчання студентів з виконання індивідуальних завдань та практичних робіт. Доступ до всієї необхідної інформації, літератури та завдань відкривається на  заняттях та  на курсі в системі Еlearn.

  Щоб Ви хотіли побажати своїм одногрупникам?

– У нас чудова, дружня група. Перш за все, всім бажаю захоплення навчанням, інтересу до того, що нам, першокурсникам, доведеться дізнатися. Всім хочеться побажати не зволікати із своєчасним виконанням завдань. Іти до своєї мети, долаючи на шляху всі перешкоди. Бо знання – це зброя, а коли ти обізнаний, то й озброєний і перемога за тобою. Бажаю ніколи не здаватися і провести студентські роки активно й незабутньо. І, звичайно, здорової конкуренції, покладайтеся на себе! Хочу побажати наснаги, терпіння і працелюбства, адже шлях тільки починається і працювати доведеться довго та наполегливо. А також обов’язково – успіху!

Студентське життя насичене та розмаїте, це найкращий період у житті кожної людини. Тому хочеться прожити це життя не на платформах для дистанційного навчання.    Але занадто піддаватися радощам не слід, бо хвороба не зникла , тому варто не забувати про карантинні правила й дотримуватися їх.

Розмову вела Лариса Коваленко,

куратор  групи

 

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook