Всеукраїнський турнір юних хіміків агрохіміки приймають у дистанційному форматі

February 1, 2021
     Кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна продовжує наполегливо працювати над популяризацією спеціальності агробіологічного профілю серед талановитої молоді України, хоча світова пандемія змусила спробувати дистанційний формат цього року вперше. Тож, у межах Всеукраїнського турніру юних хіміків під егідою Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді МОН України 29 січня агрохіміки провели Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Всеукраїнський турнір агрохіміків - 2021». Захід зібрав понад 80 талановитих учнів зі всіх куточків нашої країни, охопивши всі регіони.

 

На початку зібрання Олександр Цизь, заступних декана агробіологічного факультету із профорієнтаційної роботи, розповів учнівській молоді про Національний університет біоресурсів і природокористування України, особливу увагу звернувши на агробіологічний факультет, його матеріально-технічну базу, переваги агробіологічних спеціальностей та попит на ринку праці на фахівців цього профілю, навчання на підготовчих курсах і участі у предметних олімпіадах.

 

Потім обдаровані учні прослухали лекторій на тему «Агрохімія, добрива у виробництві» від Ніни Бикіної, доцента кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна. Після чого розпочали запеклу боротьбу за призові місця у турнірних змаганнях. Цього року вони мали вигляд тестових завдань різного типу на домені НУБіП України, включаючи і практичні варіації, які підготували Надія Бордюжа і Лариса Семенко, доценти кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О. І. Душечкіна, а також Ігор Бордюжа, завідувач лабораторії «Методів агрохімічних досліджень та програмування врожайності сільськогосподарських рослин».

У підсумку були визначені переможці турнірних змагань за програмою НУБіП України: 1 місце здобула Доктор Вікторія, учениця Мукачівської ЗОШ 1-3 ст 1 ім.О.С.Пушкіна, 2 місце - Рафіков Рінат, учень НВК №1 м.Покровська Донецької області, 3 місце - Лисенко Микола, учень Енергодарського навчально-виховного комплексу №5. Хоча, нажаль, ці учні у загальному заліку змагань Всеукраїнського турніру за підсумком 3-х днів у 3-х ЗВО не потрапили у трійку лідерів.

Переможцями ж Всеукраїнського турніру юних хіміків у загальному заліку цього року стали: Голуб Ольга, учениця 11 класу Мелітопольської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Мелітопольської міської ради Запорізької області - 79,8 балів, Гуменюк Вікторія, учениця 11 класу загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 м. Славути Хмельницької області - 70,2 бали і Недашківський Віталій, учень 9 класу загальноосвітньої школи І - ІІІ ступенів № 19 м. Житомира - 68,1 бали.

У котре сучасна молодь проявляє цікавість до професій агробіологічного профілю, їх манить їх перспективність та сучасність, зважаючи на активний розвиток агросектору України. Тож, бажаємо успіху учням та їх вчителям, і прагнемо до подальшої плідної співпраці.

 

Надія Бордюжа,

доцент кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook