Підсумки наукової діяльності за 2020 рік підбито!

December 7, 2020

 

Традиційно у грудні кафедра звітує про свої наукову діяльність. Цьогорічна звітна зустріч відбулася в режимі онлайн-зустрічі 03 грудня 2020 року, на якій були представлені наукові доробки виконавців НДР 110/11-пр-2019  «Розробка ціннісно-правової стратегії розвитку правової культури в Україні у контексті протидії сепаратизму» та 3-х ініціативних тем.

 

Про результати НДР 110/11-пр-2019  «Розробка ціннісно-правової стратегії розвитку правової культури в Україні у контексті протидії сепаратизму» за 2020 рік доповіла керівниця проєкту Віра Качур Вона зазначила, що головними завданнями колективу у 2020 р. були такі: здійснення комплексного аналізу юридичної природи та сутності правових цінностей; дослідження співвідношення правових цінностей із іншими соціальними цінностями та суміжними правовими поняттями; розроблення критеріїв відбору правових цінностей для формування їх системи та класифікації; дослідження культурного значення правових цінностей, їх місця і ролі у різних типах правових культур та правових ідеологій на основі зарубіжного та вітчизняного досвіду.

 

 

У результаті проведеної роботи науковий доробок виконавців НДР 110/11-пр-2019 склав 11 наукових статей, опублікованих в науковометричних базах даних (SCOPUS, WoS, Index Copernicus) та фахових наукових журналах України, близько 20 наукових доповідей, 2 розділи в колективних монографіях, 2 навчальні посібники, захист 1 кандидатської дисертації та 3 магістерських робіт. Крім того, учасники проєкту брали активну участь в роботі міжнародних конференцій (Італія, Польща, Болгарія), панельних дискусій та тренінгів.

 

 

 

Заслуговували на увагу результати розробок за ініціативною тематикою. Так, на кафедрі активно виконується 3 ініціативні теми: 0115U003408 “Теоретико-методологічні та практичні аспекти формування правової культури особи в Україні” та 0115U003562 “Теоретико-методологічні та практичні аспекти оцінки ефективності законодавства” (науковий керівник – Віра Качур), 0115U003706 “Актуальні проблеми української правової думки” (науковий керівник – Людмила Протосавіцька).

 

Очільниця науково-організаційного відділу науково-дослідної частини НУБіП України Вікторія Самсонова звернула увагу на успішному завершенні цих ініціативних тем та побажала не зупинятися на досягнутому і пропонувати нові наукові ідеї та розвивати їх.

 

 

Віра Качур,

завідувач кафедри теорії

та історії держави і права

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook