Механізми збалансованого розвитку рециркуляційних аквакультурних систем в Україні: сучасні технології, економіка та право І Міжнародна науково-практична конференція

November 27, 2020
НУБіП України

   У першій декаді листопада 2020 року відбулася І Міжнародна науково-практична конференція «Механізми збалансованого розвитку рециркуляційних аквакультурних систем в Україні: сучасні технології, економіка та право». Конференція проводилась в on-line режимі з використанням платформ CiscoWebexMeetings та Zoom Meetings. Детальніше за посиланням: sites/default/files/u295/2020_inform_list_ras_ukr.pdf

     Модератором конференції виступив директор Бюджетної установи «Методично-технологічний центр з аквакультури» Юрій Шарило.
    Координаторами конференції виступили декан економічного факультету НУБіП України, доктор економічних наук, професор Анатолій Діброва, завідувач кафедри глобальної економіки НУБіП України доктор економічних наук, професор Наталія Вдовенко.
   Організатори конференції: Михальчишина Лариса Гаврилівна, к.е.н., доцент кафедри глобальної економіки НУБіП України, Поплавська Олена Сергіївна, начальник інформаційно-консультаційного відділу Бюджетної установи «Методично-технологічний центр з аквакультури». Програма конференції детальніше за посиланням: sites/default/files/u295/2020_programa_ras_ukr.pdf

     Директор Бюджетної установи «Методично-технологічний центр з аквакультури» Юрій Шарило зупинився на актуальності тематики конференції та визначив пріоритетні напрями та питання для обговорення механізмів збалансованого розвитку рециркуляційних аквакультурних систем.

    Огляд світової практики ведення аквакультури в рециркуляційних аквакультурних системах здійснив Володимир Герасимчук, провідний фахівець БУ «МТЦ з аквакультури», кандидат біологічних наук.

     Перспективи та ризики функціонування рециркуляційних рибницьких господарств в Україні презентував Любомир Гайдамака, представник ТОВ «ВісмарАква». Його доповідь викликала жваве обговорення учасників конференції, тому що доповідач окреслив ті проблеми, які є у сфері аквакультури для представників бізнесу.

      Особливостями функціонування сфери аквакультури в Узбекистані поділився з учасниками Шухрат Гайратович Рахматов.

    Про вирощування райдужної форелі в умовах рециркуляційної аквакультури доповіла Наталя Гриневич, завідувач кафедри іхтіології та зоології Білоцерківський національний аграрний університет, доктор ветеринарних наук, професор.

    Економічний механізм та інструменти оцінки впливу на довкілля в умовах рециркуляційної аквакультури охарактеризувала у своїй доповіді Наталія Вдовенко, завідувач кафедри глобальної економіки НУБіП України, доктор економічних наук, професор.

     Надзвичайно цікавою і змістовною була доповідь про існуючу практику профілактики захворювань риб в рециркуляційних фермах Юрія Рудя, завідувача лабораторії біотехнологій в рибництві, кандидата біологічних наук.
  За результатами обговорення та проведення підсумків учасниками конференції була прийнята резолюція. Детальніше за посиланням: sites/default/files/u295/2020_rezoluzia.pdf
      Всі учасники конференції позитивно оцінили проведений захід та запропонували проводити такі зустрічі якомога частіше.
      Усі учасники за результатами Вебінару отримають сертифікати і друкований збірних тез доповідей.

Михальчишина Лариса Гаврилівна,
к.е.н., доцент кафедри
глобальної економіки НУБіП України

Поплавська Олена Сергіївна,
начальник інформаційно-консультаційного
відділу Бюджетної установи «Методично-
технологічний центр з аквакультури»


 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook