Участь кафедри фінансів у роботі VIII Міжнародного бізнес форуму «Наука – бізнес – освіта: стратегічне партнерство»

November 26, 2020

 

       25 листопада 2020 р. викладачі та аспіранти кафедри фінансів взяли активну участь у роботі VIII Міжнародного бізнес форуму «Наука – бізнес – освіта: стратегічне партнерство», що проходив в КНЕУ ім. Вадима Гетьмана в режимі онлайн.

З вітальним словом до учасників форуму звернувся ректор КНЕУ ім. Вадима Гетьмана Дмитро Лук’яненко, зазначивши, що майбутній фахівець в сучасних умовах повинен володіти теорією і практикою, бути цілеспрямованим і творчо мислити. Побажав учасникам форуму плідної праці і активного діалогу на панельних дискусіях.

В дискусійній панелі «Фінансова бізнес освіта: сучасні тренди та інновації» модератором виступила професорка кафедри корпоративних фінансів і контролінгу КНЕУ ім. Вадима Гетьмана Тетяна Майорова, де розглядались наступні питання:  як змінюватиметься фінансово-банківської сфери в умовах цифрової економіки;  яким має бути майбутній портрет сучасного фінансиста, банкіра, інвестиційного менеджера; як Business Clinic KNEU «The Next» вирішуватиме проблеми фінансової грамотності підприємців.

 

Активну участь у дискусії взяли стейкхолдери університету: Голова Правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей, президент Асоціації українських банків Андрій Дубас, директор ТОВ «Профінконсалтинг» Вадим Березовик. Що в свою чергу обговорили питання сучасної фінансової освіти, а саме вимоги до молодих спеціалістів, які продукують власні ідеї, здатні креативно мислити та розвиватись. Оскільки роботодавці зацікавлені у висококваліфікованих кадрах, підготовлених до роботи у колективі, які мають уявлення про бізнес-процеси.

Випускниця КНЕУ, а сьогодні  заступниця голови правління Української асоціації фінтех та інноваційних компаній  Інна Тютюн порушила питання дуальної освіти. Якщо банки, підприємства хочуть отримати висококласних спеціалістів вони мають підтримати інноваційні розробки, програми університету. А саме запровадження дуальної освіти на магістерському рівні.

Проблеми дуальної освіти продовжив також у дискусії Олег Терещенко, завідувач кафедри корпоративних фінансів і контролінгу КНЕУ ім. Вадима Гетьмана, а саме про набуття студентами професійних навичок під час навчання та проходження практики. Зазначив, що майбутній спеціаліст повинен знати, вміти, аналізувати та оцінювати діяльність підприємств, корпорацій, банків.

Директорка Business Clinic KNEU «The Next», керуюча партнерка компанії «Pro Capital Investment» Антоніна Кутова, розповіла про діяльність бізнес-клініки та сучасні проблеми випускників вишу щодо працевлаштування, а саме порушила питання «емоційного інтелекту» молоді у спілкуванні та адаптації до колективу, а також розповіла про нагальні проблеми фінансової грамотності підприємців. «Щоб іти в ногу із сучасність, потрібно постійно удосконалюватись» -  зазначила Антоніна, а саме навчатись. Закликала присутніх учасників представників бізнесу долучитися до діяльності бізнес-клініки, а саме ділитись своїми навичками та досвідом із майбутніми спеціалістами.

На завершення дискусії Тетяна Майорова, подякувала учасників форуму за активний діалог а також пропозиції спікерів щодо покращення освітнього процесу по підготовці висококваліфікованих спеціалістів, а саме залучення практиків до викладання у вузі. «Отже, освіта-наука-бізнес це ефективний розвиток України! Сподіваюсь на подальшу плідну співпрацю!» - зазначила модераторка.

 

Юлія Біляк,

доцент кафедри фінансів

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook