Студенти економічного факультету англомовних груп вивчають біржову діяльність на електронних платформах провідних бірж світу

28 October 2020, 14:53

          Студенти економічного факультету англомовних груп мають можливість поєднувати вивчення теоретичного матеріалу із застосуванням інструментів провідних бірж світу на практиці, що підвищує їхній рівень компетенцій та розширює коло професійних навиків.

    На кафедрі організації підприємництва та біржової діяльності серед вибіркових дисциплін для англомовних груп вже багато років не втрачає актуальності вивчення дисципліни «Основи біржової діяльності» (Basics of commodity exchange trading). Означений курс забезпечує засвоєння як теоретичних основ на навчальній платформі Elearn, так і практичних сторін здійснення Інтернет-трейдингу в он-лайн режимі на провідних міжнародних біржових майданчиках.

Уже з перших днів аудиторного навчання у Навчально-науково-виробничій лабораторії з біржової діяльності і торгівлі, яка працює з 2007 р. на базі кафедри організації підприємництва та біржової діяльності, бакалаври англомовних груп спеціальностей 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та 071 «Облік і оподаткування» вивчили специфіку торгівлі та наявний інструментарій провідних бірж світу (CME Group, NYSE, EURONEXT, LME, LSE та інших).

Біржі – чи не перші на фінансовому ринку почали застосовувати електронні термінали для надання віддаленого доступу своїм клієнтам. Сьогодні учасник біржової торгівлі може перебувати у будь-якій точці світу і виходити на торгівельну платформу через Інтернет-мережу.

Нині ж студенти проходять практичне вивчення техніки використання ф’ючерсних контрактів у мінімізації цінових ризиків. Саме тематика хеджування та стратегій хеджування цінових ризиків на ринку сільськогосподарської продукції була розглянута із студентами спеціальності «Облік і оподаткування» під час відкритого лекційного заняття на платформі Zoom.

          Забезпечення навчання дисципліни англійською мовою надає змогу студентам економічного факультету не тільки засвоїти іноземні професійні терміни, а й вільно користуватись першоджерелами для здійснення фундаментального і технічного аналізу біржових цін.

Студенти виявили неабиякий інтерес до можливостей використання ф’ючерсів у зниженні цінових ризиків. Адже, кожен із них виконує ще й індивідуальне завдання упродовж всього вивчення курсу «Основи біржової діяльності» щодо ведення свого інвестиційного портфелю біржових інструментів.

Після відкритої лекції викладачі та студенти ще раз підкреслили важливість закріплення теоретичного матеріалу реальними прикладами, а також необхідність удосконалення своїх навичок з іноземної мови. Ці дві складові – це запорука не тільки майбутнього професійного зростання студента, а й квиток для працевлаштування у провідні міжнародні та вітчизняні компанії.

  Валентина Яворська

доцент кафедри організації підприємництва

та біржової діяльності  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook