АПД офіційно передав кафедрі глобальної економіки НУБіП України методичні рекомендації щодо вивчення моделі AGMEMOD

September 17, 2020
НУБіП України

      Співпраця АПД з економічним факультетом НУБіП України триває вже понад три роки щодо впровадження в навчальний процес моделі AGMEMOD. За цей час було офіційно передано для використання саму економетричну, динамічну, мультинаціональну модель часткової рівноваги для аналізу аграрних ринків та політики. В 2018 р. на базі кафедри глобальної економіки було відкрито навчально-наукову лабораторію AGMEMOD, де студенти та аспіранти економічного факультету мають можливість безпосередньо за допомогою моделі здійснювати прогнозне оцінювання розвитку аграрного сектору та аналіз впливу політичних рішень на розвиток сільського господарства. З цією метою до навчальних планів підготовки магістрів та аспірантів включено навчальні дисципліни, що передбачають вивчення та застосування моделі AGMEMOD.
          Для успішного освоєння матеріалу та підвищення якості підготовки фахівців асистенткою АПД та аспіранткою економічного факультету НУБіП України Аллою Чміль розроблено методичні рекомендації щодо вивчення моделі AGMEMOD, видання яких опубліковано за підтримки проєкту «Німецько-український агрополітичний діалог».


 

     Тож 16 вересня 2020 р. відбулася офіційна передача АПД кафедрі глобальної економіки методичних рекомендацій щодо вивчення моделі AGMEMOD. Зокрема, декан економічного факультету Анатолій Діброва подякував керівнику АПД пану Фолькеру Зассе за плідну співпрацю в частині підготовки фахівців та підвищення якості наукових досліджень. Також до здобутків співпраці АПД Анатолій Діброва відніс те, що на сьогодні підготовлено дві дисертаційні роботи аспіранток Чебан Ірини та Чміль Алли з використанням моделі АGMEMOD.  

     А 10 вересня 2020 року Чміль Алла презентувала розробку нового сектору до моделі АGMEMOD на зборах Консорціуму АGMEMOD, що відбулися за підтримки Thünen Institute of Market Analysis а також Joint Research Centre (JRC) European Commission. Це сектор меду, який вперше був розроблений Чміль А. та є частиною її дисертаційного дослідження. На зборах Консорціуму українська команда у складі Чміль А.( НУБіП, АПД), Чебан І. (НУБіП), Пивовар П. (ПНУ), Николюк О. (ПНУ), Топольницький П. (ПНУ) під керівництвом Марії Богонос (JRC) представили оновлені дані до моделі та перші результати для майбутнього Звіту щодо розвитку аграрного сектору України.

Анастасія Яцун, завідувач навчально-наукової лабораторії AGMEMOD

кафедри глобальної економіки

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook