Викладачі НУБіП України продовжують наукове стажування за напрямком «УПРАВЛІННЯ, ЕКОНОМІКА І ФІНАНСИ»

July 18, 2020

 

         Впродовж тижня з 13 по 17 липня 2020 р.  викладачі економічного факультету та факультету аграрного менеджменту продовжили наукове он-лайн стажування в Університеті Миколаса Ромеріса, м.Вільнюс.

Цього тижня наші викладачі мали змогу прослухати цікаві та змістовні лекції професора Рути Адамомониене, за темами: Управління конфліктами та стресом; Ділове спілкування і вирішення проблем; Лідерство і влада в спілкуванні.

 

  

Обмін досвідом та поставлені завдання цього разу дали змогу  нам оцінити себе особисто та вцілому всієї нашої групи.

Професор Рута Адамомониене зазначила, що конфлікти у педагогічній діяльності порушують систему взаємин між педагогом і студентами, викликають у педагога глибокий стрес і незадоволеність своєю роботою. Такий стан підсилюється свідомістю того, що успіх у педагогічній діяльності залежить від поведінки студентів, що може привести до появи стану залежності педагога від "милості" його вихованців. Конфлікти діяльності між викладачем і студентами найчастіше проявляються у відмові студента виконувати навчальне завдання або пов'язані з недобросовісним його виконанням. Це може відбуватися з різних причин: стомлення, труднощі в засвоєнні навчального матеріалу.

Лектор зазначила,що ми, як викладачі, маємо бути прикладом, особистим взірцем та підтримуюючим плечем для своїх студентів. Викладачі несуть відповідальність за педагогічно правильне вирішення проблемних ситуацій в конкретній групі під час занять, чи, якщо це відбулося на курсі, зокрема.

Зусилля викладача мають бути, в першу чергу, спрямовані на те, щоб запобігти конфліктних взаємин між студентами. Помітну роль у цьому може зіграти дисципліна – вміння забезпечити кожному студенту необхідну для його повноцінного розвитку свободу в рамках розумного підпорядкування порядку.

   

Надзвичайно цікавою і змістовною була тема щодо лідерства. Лідерство виявляється у вмінні пробудити у співробітників колективу мрію, до якої вони прагнутимуть наблизитися, «вдихнути» в них необхідну для цього енергію. Здатність лідерів притягувати до себе людей, несвідомо викликати почуття захоплення і любові.

Кожен з нашої групи отримав завдання обрати свого лідера, описати його основні риси характеру, стиль керівництва, харизматизм, окремі кар’єрні та життєві моменти.

Роль керівника в організації є багатоплановою. Він наділений правом вирішувати, впливати на підлеглих, що передбачає певний тип стосунків з іншими людьми. Особистісний авторитет керівника і офіційні повноваження є підґрунтям, на якому формується його реальний вплив на діяльність організації, зокрема, й управлінську систему загалом.

Загальне лідерство в групі складається із таких компонентів – емоційного, ділового і інформаційного.

 

                

 

На завершення проф. Рута Адамомониене подякувала всім слухачам за онлайн спілкування, висвітлення кожним своїх позицій, своєї точки зору з різноманітних питань, побажала слухачам групи бути лідерами в родині, колективі, оточенні, не зупинятися на досягненні своїх цілей та вперто йти вперед.

Наукове стажування буде продовжено на наступному тижні, де будуть розглянуті тематики фінансового циклу.

    

Тетяна Євенко,

старший викладач кафедри фінансів

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook