Навчальні практики на факультеті ІТ проходять у поєднанні з співпрацею із випускниками

July 6, 2020

Студенти 1 курсу освітньої програми «Цифрова економіка» та 1,2 курсу освітньої програми «Економічна кібернетика» під час практики з сучасних інформаційних комунікацій не тільки опановують інструменти цифрових комунікацій, але мають змогу поспілкуватися з випускниками, задати запитання про ринок праці і отримати відповіді з перших вуст. І це все завдяки наполегливій роботі наставників груп та керівників практики.

В якості спікерів на зустріч було запрошено наших випускників, а саме front-end developer С.Костенка, провідного економіста управління звітності ризик-менеджменту департаменту інтегрованого ризик менеджменту Райффайзен Банку Аваль Є.Клименка та старшого інженера по завантаженню та перекодуванню контенту 1+1 media А.Петлицького. Всі ці випускники тісно пов’язані з цифровізацією економіки, використанням ІТ-технологій у своїй роботі.

  

Вони відкрили секрети для працевлаштування як у вітчизняні, так і міжнародні компанії. Говорили про фріланс, важливість стажування, етапи влаштування на роботу, роль соціальних мереж для професійного розвитку, ділилися лайфхаками.

Звичайно всіх студентів цікавило питання, що ж варто вчити, щоб вдало працевлаштуватися. Тут універсального варіанту звичайно немає, але головне тут не кількість, а якість, вміння правильно використовувати отримані знання та навички. Кожен має концентруватися на чомусь своєму, знайти власну мотивацію, набути необхідних комунікаційних компетентностей, адже краще знати менше та краще, аніж про все по-троху.

Дуже дякуємо за змістовні та дуже цікаві доповіді нашим спікерам та активності студентів. Кожна така зустріч наближає їх до розуміння майбутньої професії, всіх її переваг та можливостей, які вони мають використати на власну користь.

Ми горді тим, що наші нещодавні випускники є успішними в професійному становленні та хочуть повертатися в стіни рідного ІТ-факультету, ділитися досвідом та порадами з студентами молодших курсів, щоб майбутня зміна кібернетиків-аналітиків була готова до викликів сьогодення.

Наставники академічних груп студентів
за ОПП «Економічна кібернетика» та «Цифрова економіка»
Інна Костенко та
Наталія Клименко


 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook