Кафедра глобальної економіки активно долучається до надання освітніх послуг шляхом застосування в навчанні сучасних інформаційно-комунікаційних технологій

April 3, 2020
НУБіП України

  Кафедра глобальної економіки активно долучається до надання освітніх послуг шляхом застосування в навчанні сучасних інформаційно-комунікаційних технологій для здобувачів вищої освіти
  Так, студенти ОС «Магістр» факультету землевпорядкування спеціальності «Геодезія та землеустрій» завдяки освітній платформі Elearn мають можливість вивчати дисципліну «Аграрна політика». Відповідний електронний навчальний курс розроблено д.е.н., професором кафедри глобальної економіки Квашею С.М. та к.е.н., доцентом кафедри глобальної економіки Герасименко Н.А.

  Використання платформи Elearn для слухачів ОС «Магістр» є звичною практикою. Проте найчастіше користувались платформою ті, хто навчались за індивідуальним графіком та працювали за спеціальністю. Наразі, із запровадженням карантину та переходом на дистанційну роботу та навчання студенти завдяки Elearn можуть більше часу присвятити освіті.
  Крім основного лекційного матеріалу з дисципліни «Аграрна політика» студенти факультету землевпорядкування мають можливість ознайомитись з додатковими актуальними матеріалами, що розміщені на освітній платформі. Крім того, знаходячись в постійному контакті зі старостами за допомогою сучасних комунікаційних систем, спрощується інформування і долучення студентів до агро-вебінарів та онлайн-конференцій.

  Так, 31 березня студенти факультету землевпорядкування за ініціативи укладачів курсу «Аграрна політика» Кваші С.М. та Герасименко Н.А. долучились до онлайн семінару «Оперативні заходи протидії COVID-19 для агробізнесу», що був організований Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з агенцією UCABevent. Спікерами виступали:
Віталій Башинський, Голова Громадської ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Катерина Рибаченко, Генеральний директор, Агро-Регіон. Модерував захід Володимир Лапа - Радник із стратегічного розвитку президента УКАБ.

  Студенти мали можливість ознайомитись із актуальною інформацією щодо перебігу, інкубаційного періоду, моніторингу та заходами щодо уникнення можливого зараженні COVID-19. Крім того, Катерина Рибаченко поділилась досвідом організації роботи в умовах карантину на агропідприємстві.
  Завдяки сучасним технологіям учасники семінару мали можливість задати питання та отримали фахові відповіді.
  Також актуальною наразі є тема відкриття ринку землі. Тому практика долучення студентів буде продовжена, оскільки 7 квітня Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з агенцією UCABevent організовують онлайн-семінар на тему: «Як вплине на агробізнес закон про обіг с/г земель?» (детальніше за посиланням https://zoom.us/webinar/register/WN_HauMKy7bR9Si8dozsj3ezg).
  Завдяки сучасним інформаційним технологіям студенти мають можливість опрацьовувати матеріал, дізнаватись актуальні новини та обговорювати їх не лише між собою, викладачем а і задавати питання експертам аграрного ринку.
 

       Студенти ОС «Магістр» факультету землевпорядкування описують свій досвід дистанційної роботи так:
   «Дистанційне навчання має свої певні плюси. Можна навчатися в зручний для себе час. Оновилися електронні курси навчальних предметів. Вони мають ще більше інформації та корисних посилань. А онлайн лекції можна не тільки записати, а й зберегти та прослухати, коли тобі потрібно. Але є й мінуси - навчальний портал зранку підвисає та не завжди є доступ до швидкого інтернету».
   «Навчатись на дистанційній формі мені подобається, адже дистанційне навчання не має такого суворого режиму, як звичайне».

Наталія Герасименко, к.е.н, доцент кафедри глобальної економіки

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook