Дистанційне навчання

April 1, 2020
Кафедра фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна

Завідувач кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна доцент Гентош Дмитро Тарасович постійно проводить телефонне спілкування зі співробітниками кафедри та студентами спеціальності «Захисту і карантину рослин»

 

Степанишина Руслана, студентка 1 курсу скороченого терміну навчання  факультету захисту рослин, біотехнології та екології спеціальності «Захист і карантин рослин» дала відповіді на питання:

 

Де ви знаходитеся на період карантину?

Під час карантину я перебуваю вдома з рідними.

Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного навчання?

Адаптація була відносно легкою. Важливо розуміти що карантин це все ж таки не канікули та налаштуватися на роботу. Звісно потрапляючи додому є бажання трохи розслабитися і нічого не робити, але і про навчання забувати не варто. В цьому мені допомагають молодший брат і сестра які теж навчаються дистанційно. Тож ми разом організовуємо свою роботу.

Які маєте побажання для викладачів?

Насправді вдячна викладачам за те, що навіть за таких умов вони все одно можуть донести нам матеріал в легкій та цікавій формі. І тому перехід від звичайного навчання до дистанційного не став чимсь надзвичайно важким.

Скільки часу в день йде на самостійне навчання?

Навчанню приділяє близько 5 годин вдень. Вважаю що навчатися дистанційно не так и важко, просто спочатку трохи незвично. Але головне не забувати про дисципліну. Викладачі дають нам завдання, у нас є в доступі електронні лекції, а також в будь який момент ми можемо зв'язатися з ними через електронну пошту і обговорити не зрозумілі питання.

Ще одним плюсом дистанційно навчання я вважаю вільний графік. Мені інколи важко налаштуватися на роботу з самого ранку, але я легко можу працювати ввечері. Тому я просто підбираю зручні для себе години і легко та комфортним працюю.

Чи вдається під час карантину (займатися спортом, готуватися до олімпіади, читати книжки)?

Карантин я розцінюю як додаткову можливість більше часу проводити з рідними, адже в звичайному ритмі життя це не завжди вдається. Тому під час карантину ми разом дивимося фільми, граємо настільні ігри тощо. З'явилось багато вільного часу і хочеться проводити його з користю. Разом з молодшими братом та сестрою ми робимо зарядку зранку.

Ми живемо в приватному будинку тож навіть на карантинні є можливість проводити час на свіжому повітрі в межах подвір'я, не наражаючи себе на небезпеку. Тому, коли погода дозволяє переносимо свою зарядку на вулицю.

Також, вважаю, що зараз прекрасний час для освоєння онлайн курсів, або щоб згадати про своє хобі чи знайти собі нове. Я думаю головне мислити позитивно і шукати для себе нові можливості в будь яких ситуаціях, лише тоді цей час не буде витрачено марно.

 

По завершенні телефонного спілкування Гентош Дмитро Тарасович подякував за надані відповіді та побажав бути здоровими та успішними у навчанні!!!

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook