Викладачі кафедри глобальної економіки пройшли виїздне стажування для освітян у Варшаві

October 28, 2019
Польща

 На базі Вищого Семінаріуму Духовного у Варшаві UKSW спільно із Польсько-українською фундацією “Інститут Міжнародної Академічної і Наукової Співпраці” (IIASC) та Фундацією АDD доценти кафедри глобальної економіки Кірейцева Олена та Герасименко Наталія пройшли виїздне стажування для освітян у Варшаві, метою якого було ознайомлення із європейськими підходами щодо питання наукового плагіату і популяризація академічної доброчесності, а також підвищення кваліфікації освітян та поглиблення співпраці в академічній та науковій галузі між Україною і Польщею.


Програма стажування передбачала два етапи:
1. Самостійне дослідження та написання наукового есе на тему “Академічна доброчесність: виклики сучасності” (04.10 – 10.10.2019).
Методичні рекомендації:
2. Участь у робочій програмі у Варшаві (12.10 – 15.10.2019).


Програма передбачала круглий стіл за участю польських експертів компанії Plagiat де розглядались наступні питання:
• Запобігання плагіату в освітньому та науковому середовищі. Програмні засоби для виявлення можливого плагіату у наукових та академічних роботах.
• Проблеми імплементації принципів академічної доброчесності (АД) в освітнє та наукове середовище. Проблема запобігання плагіату.
• Використання системи StrikePlagiarism.com для підвищення якості наукових видань: запобігання плагіату у видавничій діяльності.
• Практичний досвід роботи компанії Plagiat.pl з університетами Європи та світу у організаційному та юридичному аспектах.
• Система виявлення можливого плагіату StrikePlagiarism.com: загальна характеристика системи, інтерпретація звіту системи, вирішення спірних питань (практичний досвід).
• Процедури перевірки та оцінки на плагіат.
• Перспективи розвитку програмного забезпечення для виявлення можливого плагіату.

 

Олена Кірейцева, доцент кафедри глобальної економіки

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook