Агрохіміки популяризують агробіологічну освіту у Природничій школі серед обдарованої молоді

October 25, 2019

Агробізнес в Україні нині активно розвивається та приносить досить гарні прибутки аграріям та країні. Проте, серед українців все ще існує стереотип, що аграрій – «дядько в чоботях на полі», який займається нецікавою та нудною роботою. І він активно передається наступним поколінням. Хоча сьогодні агрономія є цікавою, перспективною і високотехнологічною галуззю, особливо у сфері агрохімсервісу живлення рослин. Тож, щоб розвіяти старі стереотипи та познайомити обдаровану молодь із сучасним розвитком аграрного сектору та його можливостями, доценти кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна Ніна Бикіна і Надія Бордюжа зустрілись із талановитими учнями у межах Природничої школи НЕНЦ при МОН України.

Вони познайомили юні таланти із рослиною, її складом та механізмами живлення. Розкрили їм причини виникнення і використання добрив, як потужного елементу управління ростом і розвитком рослин, а також чому саме добрива стали ємним товаром бюджету країни. Особливу увагу приділили сучасному інструментарію для діагностики живлення рослин.

До того ж, доценти ознайомили учнів із спеціальностями, за якими здійснює підготовку студентів Національний університет біоресурсів природокористування України, особливу увагу приділивши агробіологічному факультету, спеціальності «Агрономія» та освітніми програмами «Агрохімія і ґрунтознавство» і «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві». Розповіли про проект «Agrіstart», який активно функціонує за сприяння компанії «Agrilab», а також перспективи працевлаштування після здобуття теоретичних знань і практичних вмінь із агрохімсервісу.

Учні виявили цікавість до агрохімсервісу агровиробництва, особливо їх цікавили обов’язки менеджерів із продажу добрив, менеджерів-промоутерів чи із наукового супроводу продуктів, агрохіміків-аналітиків, тощо. Тож, бажаємо їм гарного навчання в школі, цілеспрямованості в житті і вірного вибору професії.

 

Надія Бордюжа, доцент кафедри агрохімії

 та якості продукції рослинництва ім.О.І. Душечкіна

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook