Податкові зміни в АПК

4 March 2019, 10:00
Кафедра фінансів Національного університету біоресурсів і природокористування України продовжуючи серію практичних зустрічей, провела 27.02.2019 р. науково-практичний семінар «Податкові зміни в АПК» з метою підвищення практичної складової навчального процесу студентів спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».
Відкриваючи науково – практичний семінар завідувач кафедри проф. Надія Давиденко зазначила, що без перебільшення проблеми оподаткування, як в країні в цілому, так і безпосередньо в аграрному секторі є актуальними, і знаходяться в полі зору як науковців, так і практиків.
 
 
Основними гостями і спікерами даного семінару були представники Міністерства аграрної політики та продовольства України та Державної фіскальної служби у м. Києві.
 
 
З вітальним словом до учасників звернувся проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша, наголосивши на актуальності та дискусійному характері питань запропонованих для обговорення.
Як відмітив Сергій Миколайович «Сільське господарство провідна галузь України,яка забезпечує понад 14% ВВП і тому питання податкових змін в АПК є досить актуальним»
До учасників семінару звернувся і декан економічного факультету Діброва Анатолій Дмитрович, відмітивши, що агропромисловий сектор України з його основною складовою – сільським господарством є базисним та системотворчим в національній економіці, формуючи фактори стійкості та незалежності держави, зокрема – продовольчу, економічну та екологічну безпеку держави. Тому питання пов’язані з оподаткуванням сільськогосподарських товаровиробників є досить актуальним.
 
 
Розпочала роботу семінару Юлія Совновська, головний спеціаліст Господарсько-фінансового департаменту Міністерства аграрної політики та продовольства України розкривши питання пов’язані із загальними тенденціями в сфері оподаткування АПК.
 
Валентин Колексніков, головний податковий ревізор інспектор відділу камеральних перевірок податкової звітності місцевих податків управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДФС у м.Києві висвітлив питання пов’язані з порядком обчислення та сплати земельного податку, в контексті останніх змін внесених в Податковий кодекс України. 
Віктор Баула, начальник відділу камеральних перевірок податкової звітності місцевих податків управління податків і зборів з юридичних осіб ГУ ДФС у м. Києві розкрив питання, що стосуються четвертої групи платників єдиного податку. Відмітивши, що четверта група спрощеної системи оподаткування – це особлива група, де можуть перебувати лише сільськогосподарські товаровиробники.
 
 
Людмила Березовська, доцент кафедри фінансів висвітлила погляд науковців на спрощену систему оподаткування, її недоліки та переваги. Варто відмітити, що в Україні спрощена система оподаткування налічує кількість проблем, що передбачає тісну співпрацю науковців і практиків з метою їх вирішення.
 
 
Тематика семінару викликала жваву дискусію та обговорення між студентами, науковцями та практиками. Особливо велика кількість питань стосувалася конкретних прикладів справляння податку на землю, особливостей державної підтримки тваринницьких галузей та правомірності перебування сільськогосподарських підприємств на спрощеній системі оподаткування в разі оформлення документів на оренду земельних ділянок.
 
І на завершення семінару декан економічного факультету висловив щирі сподівання щодо налагодження співпраці з Державними установами та запросив їх на щорічну Раду роботодавців.
Аліна Буряк,
доцент кафедри фінансів

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook