Мане Мурадян: "Моя найкраща подруга навчається в НУБіП України, саме вона порекомендувала мені цей навчальний заклад"

February 7, 2019

Розкажіть про себе?

Мене звати Мурадян Мане Арамівна, мені 20 років. Я закінчила спеціалізовану школу N1 міста Жашкова, а згодом поступила в 2015 році в Російсько-Вірменський (Слов’янський) Університет на спеціальність «Психологія» та в червні 2019 року отримаю диплом бакалавра. Будучи вірменкою, я все своє життя прожила в Україні. Говорила українською мовою, мала друзів-українців, ходила в дитячий садок та закінчила тут школу, але навчатись наважилась поїхати в Вірменію. Україна не покидала мене навіть там. Ми вивчали українську мову, святкували 16-ого травня день вишиванки. В цей день в Російсько-Вірменський Університет приходило сотні людей одягнених в український національний одяг. В інституті працювало радіо, і на перервах дуже часто грали пісні українських виконавців.

Відмінно володію українською, вірменською, російською та англійською мовами, а також вивчаю німецьку мову. Повернувшись з Вірменії, провела в своїй школі декілька цікавих уроків та тренінгів по психології. Обговорювались теми самооцінки, конфліктності, взаємовідносин учнів з вчителями, батьками та однолітками. Надіюсь після вступу в НУБіП і подалі братиму активну участь в конференціях та житті університету.

Чому вирішили здобувати вищу освіту у НУБіП України?

Я вірменка, це ніяк не можна змінити, але я люблю Україну, говорю українською, як своєю рідною мовою, тому, здобувши вищу освіту в Вірменії я повертаюсь назад. Моя найкраща подруга навчається в НУБіП, саме вона порекомендувала мені цей навчальний заклад, а згодом побувавши в університеті захопилась його атмосферою та доброзичливістю працівників, і зрозуміла, що це саме те місце, в якому я хочу провести наступні два роки. Мені дуже сподобалося розташування університету, здавалося що це окреме містечко, яке не зв'язане з шумним i великим містом.

Чому обрали ОС Магістр спеціалізацію «Управління навчальним закладом»?

Я вважаю дану професію унікальною, тому що в ній поєднуються та відображаються різні науки, такі як психологія, менеджмент, економіка, право та багато інших. Це показує, що спеціаліст по управлінню навчальним закладом та персоналом – різносторонньо розвинена людина з глибокими знаннями всіх механізмів функціонування навчальних закладів та організацій.

Чим цікавитеся окрім навчання?

Цікавлюсь творчістю і люблю писати. Зараз займаюсь створенням своєї книги, і надіюсь, що колись зможу її опублікувати. Також активно займаюсь волонтерством та благодійністю, так все минуле літо провела в дитячому будинку для хворих дітей в якості психолога. Також брала активну участь в університетському житті, а з 2-ого курсу працювала координатором в інституті. Організувала спортивні та інтелектуальні ігри в стінах університету та між університетами. В змаганнях брали участь понад 15 університетів Вірменії.


Про що мрієте після закінчення вишу?

Планую покращити свої знання англійської та німецької мов. Відкрити свій психологічний заклад для хворих дітей та дітей-сиріт. Хотілося б створити для дітей місце спокою та самореалізації. Центр буде включати в себе гуртки музики, танців, кулінарії, малювання і т.д. По можливості хотілося б ще більше займатись благодійністю та волонтерством.

Планую проводити тренінги, працювати психологом, а згодом стати керівником навчального закладу.

Розмову провів
Сергій Кубіцький,
завідувач кафедри методики навчання та
управління навчальними закладами

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook