УРОЧИСТО ВІДКРИТО НАВЧАЛЬНО-НАУКОВУ ЛАБОРАТОРІЮ «AGMEMOD» НА КАФЕДРІ ГЛОБАЛЬНОЇ ЕКОНОМІКИ

December 22, 2018
НУБіП України

 22 грудня офіційно у структурі економічного факультету на кафедрі глобальної економіки відкрито навчально-наукову лабораторію «AGMEMOD», яка орієнтується на комплексні навчальні та науково-виробничі завдання, базується на використанні моделі часткової ринкової рівноваги для прийняття відповідних агрополітичних рішень та розвитку агропродовольчого ринку.


 Все це побачили і оцінили, відкриваючи лабораторію, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Миколайович Кваша, начальник навчального відділу Оксана Володимирівна Зазимко, начальник навчально-методичного відділу Лариса Володимирівна Кліх, науковці і викладачі, завідувачі кафедрами економічного факультету.

 Лабораторія розташувалася у 307-й аудиторії 10 навчального корпусу, де встановлено сучасні комп’ютери, екран, проектор. Тут зможуть займатися групи в 30 студентів.


 Від ідеї до її реалізації пройшло менше року! 31 січня 2018 року відбулася передача моделі «AGMEMOD» НУБіП України представниками Німецько-Українського Агрополітичного Діалогу та Міністерства продовольства та сільського господарства Федеративної республіки Німеччина. Економічний факультет і кафедра глобальної економіки нині виконує розрахунки за моделлю «AGMEMOD» для Міністерства аграрної політики та продовольства України,  Продовольчої і сільськогосподарської організації ФАО ООН.

 


 Функціонування навчально-наукової лабораторії «AGMEMOD» стане істотною складовою навчання і наукової діяльності. По-перше студенти отримали чудовий інструмент завдяки якому навчаться розуміти причини і правильність політичних рішень в АПК. По-друге, можна краще розробити сценарій розвитку агрополітики країни. По-третє, значно зростає роль університету як консультанта політики і бізнесу, а відповідно – і в суспільстві.
Працюючи в навчально-науковій лабораторії «AGMEMOD» студенти та аспіранти можуть робити досить точні прогнози на основі економіко-математичного аналізу та моделювати майбутній розвиток аграрного сектору України. Все це, безумовно, сприятиме підвищенню якості підготовки студентів різних спеціальностей при викладанні навчальної дисципліни «Аграрна політика». У 2018 році вперше випускні магістерські роботи студентів спеціальності 051 «Економіка» освітньо-професійної програми «Прикладна економіка» підготовлено із застосуванням моделі «AGMEMOD».


 У 2018 році для навчально-наукової лабораторії «AGMEMOD» відрито особовий рахунок, на який вже надійшло 100 500 грн. Заплановано і безкоштовні заняття по моделі «AGMEMOD» у лютому 2019 року для науково-педагогічних працівників НУБіП України та інших закладів вищої освіти.
Аспірантами та науково-педагогічними працівниками економічного факультету в навчально-науковій лабораторії «AGMEMOD» здійснюється виконання Міжнародного навчально-наукового проекту Еразмус+ на тему: «Від теоретико-орієнтованого до практичного навчання в аграрній освіті», 2017–2020 рр. (TOPAS). В даній лабораторії виконується наукова тема «Прикладні рішення забезпечення конкурентоспроможності рибного господарства у нових умовах функціонування національної економіки».


 Тепер же на базі новоствореної навчально-наукової лабораторії «AGMEMOD» з’явилася можливість підвищення якості наукових досліджень як науково-педагогічних працівників, так і аспірантів через використання змодельованих прогнозних оцінок та формулювання незалежних прогнозних оцінок розвитку аграрних ринків.


  Функціонування навчально-наукової лабораторії «AGMEMOD» забезпечить формування професійних компетенцій у майбутніх фахівців економістів, які володіють лідерськими якостями, визначення нових суспільних цінностей та духовних орієнтирів в освіті та науковій роботі, інтеграцію університетської освіти і наукових досліджень до вимог практики аграрного бізнесу.

Кафедра глобальної економіки щиро вдячна ректорату, декану економічного факультету за всіляке сприяння у створенні сучасної лабораторії.

 

Н. Вдовенко,
завідувач кафедри глобальної економіки
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook