Доценти кафедри фінансів разом із завідувачем кафедри Давиденко Н.М. взяли участь у науково-практичному семінарі

16 December 2017, 11:00
15 грудня 2017 року доценти кафедри фінансів: Буряк А.В., Мрачковська Н.М., Данилевська - Жугунісова О.Є., Олійник Л.А., Скрипник Г.О. разом із завідувачем кафедри Давиденко Н.М. взяли участь у науково-практичному семінарі  «Краудфандинг як новий інвестиційний інструмент зі сталим фокусом: досвід Європейського союзу та можливості для України». Даний захід відбувся в Академії праці, соціальних відносин та туризму за підтримки Європейського Союзу з метою підвищення поінформованості  українського суспільства щодо розвитку фінансового сектору та його ролі у забезпеченні сталого розвитку регіону, a також пошук можливостей використання європейського досвіду у вітчизняній практиці.
 
     
На заході були присутні експерти з маркетингу, бізнес-плануванню, резиденти краудфандинuових платформ, автори проектів, що вже здійснили успішні краудфандингові кампанії. Кожен поділиться власним неоціненним унікальним досвідом та практичними порадами як організувати й провести ефективну краудфандингову кампанію.
Практикою пошуку роботи з інвестором великим, малим та мікроскопічним поділився Єгор Шишенок –засновник Біржі проектів «Best.in.ua”, консалтингової компанії «Якість гарантовано» та резидент стартап-інкубатора  Sikorsky Challenge. Експерт зазначив, що знайти інвестора для бізнесу нескладно. Найголовніше – це грамотна презентація ідеї, яка зможе переконати його в тому, що такий вид вкладень дозволить суттєво примножити капітал.
 
     
Ірина Горбунова,  засновниця консалтингової компанії «Лабораторія розвитку бізнесу» поділилась досвідом розробки маркетингових стратегій  для малого та середнього бізнесу. Вона зазначила, що крауфтфандингові платформи стають все більш популярними серед розробників інноваційних продуктів в Україні. Їх основна перевага – можливість перевірити наскільки розроблений продукт буде цікавим на глобальному ринку, i як результат – залучити кошти на його розробку.
В совою чергу, Володимир Кускін – експерт з практичного маркетинг-консалтингу на краудфандинговій платформі Kickstarter детально і поетапно розповів як запустити свій проект на платформі Kickstarter та зібрати кошти на його реалізацію, досвід українських проектів. Наголосив на позитивних сторонах крауфифандингу, a саме: можливість отримати потрібну суму на розвиток проекту за досить короткий термін часу, відсутність необхідності брати кредити в банках або продавати частку в компанії, a також можливість оцінки свого проекту i успішності ідеї.
 
     
По закінченню семінару учасники отримали сертифікати. Відповідні заходи є корисними для науковців, бізнесу, соціальних підприємців, усіх, хто бажає розпочати власний бізнес, шукає фінансові ресурси для реалізації своїх комерційних або соціальних проектів.
Галина Скрипник

доцент кафедри фінансів 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook