Магістри спеціалізації «Суд. Адвокатура. Прокуратура» презентували магістерські дослідження в рамках загальноуніверситетської постерної конференції

November 13, 2017
   10 листопада на юридичному факультеті була проведена загальноуніверситетська конференція для студентів магістратури 2-го року навчання спеціалізації «Суд. Адвокатура. Прокуратура».
     Комісії були представлені напрацювання які покладені в основу досліджень магістрів, за темами магістерських робіт.  До складу комісії увійшли д. ю. н., професор Ладиченко В. В., Почесний професор НУБіП України, к. ю. н. Панталієнко П. В., к. ю. н., доцент Слюсаренко С. В.

Проблеми, над якими працювали магістри є актуальними та різноманітними тому заслуговують на увагу. Магістри продемонстрували високий рівень володіння матеріалом, легко відповідали на питання, які виникали в ході дискусії. Члени комісії відмітили сильні сторони проектів, вказали на певні недоліки та дали ґрунтовні поради щодо їх усунення.

Студентка Даниленко Анна (науковий керівник д. ю. н., проф., Курило В. І.) підготувала роботу «Адміністративно-правове регулювання обігу зброї в Україні». В зв'язку з тим, що на сході України розгорнулась визвольна війна за незалежність та територіальну цілісність Української держави та стрімкого поширення бойової зброї, що несе небезпеку людям вкрай актуально охарактеризувати основні аспекти адміністративно-правового регулювання обігу зброї в Україні та навести шляхи удосконалення в цій сфері.

Коломієць Яна (науковий керівник к. ю. н., доц. Улютіна О. А.) підготувала презентаційний матеріал до теми «Правові засади діяльності Вищої ради правосуддя». Актуальність даної теми полягає в дослідженні проблем організації й діяльності, відносно нового державного інституту – Вищої ради правосуддя. Адже гарантування громадянам права на розгляд їх справ компетентним, незалежним і неупередженим судом потребувало створення органу, який взяв би на себе відповідальність за формування високопрофесійного суддівського корпусу.

Студент Захаров Володимир (науковий керівник к. ю. н., доц. Яра О. С.) працював над темою «Адміністративно-правовий статус державного службовця». Актуальність якої пов’язана з тим, що з метою удосконалення процедурних аспектів реалізації конституційних прав громадян на доступ до державної служби, потрібно з'ясувати та охарактеризувати основні елементи адміністративно-правового статусу державного службовця.

Студент Федчун Андрій (науковий керівник к. ю. н., доц. Слюсаренко С. В.)  підготував роботу «Правові засади державного фінансового контролю». Ефективна система державного фінансового контролю є необхідним атрибутом сучасної демократичної держави, запорукою ефективності використання державних фінансових ресурсів. На сьогодні в Україні ця сфера набула особливого значення. Насамперед це обумовлено тим, що Україна фактично виживає в умовах, коли протиправно відокремлена частина її території, зокрема йдеться про Автономну Республіку Крим. Крім того, тривають незаконні бойові дії на території Луганської та Донецької областей. За таких умов особливого значення набуває контроль за ефективним та раціональним використанням державних коштів. Неприпустимим є нераціональне, неефективне їх використання. Основним інструментом у сфері контролю за державними фінансами, безперечно, є державний фінансовий контроль.

Бендюжик Юлія (науковий керівник к. ю. н., доц. Долгополов А. М.) працювала над темою «Процесуальна характеристика засобів забезпечення кримінального провадження в Україні». Актуальність теми зумовлена тим, що в системі заходів забезпечення кримінального провадження особливо важливе місце належить запобіжним заходам. Їх обрання щодо підозрюваного може мати місце вже на етапі досудового провадження, тому правильне застосування запобіжних заходів цілком залежить від усвідомлення правозастосовними суб’єктами мети та підстав для їх застосування та створює сприятливі умови для оптимального процесу.

Шаня Денис (науковий керівник к. ю. н., доц. Артеменко О. В. ) підготував презентаційний матеріал до теми  «Юридична відповідальність за протиправні діяння у сфері використання комп’ютерів». Актуальність дослідження зумовлена всебічним розвитком та популяризацією комп’ютерів і мереж електрозв’язку, використання яких сягнуло достатнього розмаху особами, діяння яких законодавець визначає як протиправні. Незважаючи на достатню кількість науково-практичних напрацювань з відповідних питань, існує реальна потреба вдосконалення системи юридичної відповідальності.

Штуль Владислав (науковий керівник к. ю. н., доц. Головій Л. В. ) працював над темою «Адміністративно-правове забезпечення прав і свобод неповнолітніх». Актуальність дослідження є адміністративно-правове забезпечення прав і свобод неповнолітніх, це питання є однією з найактуальніших проблем для сучасної юридичної науки. Його специфіка обумовлюється як особливостями вікового, фізичного та психічного стану неповнолітніх, так і специфікою діяльності органів державної влади щодо охорони, захисту й гарантування їх прав і свобод.

І це ще далеко не весь перелік представлених тем. Комісією був оголошений конкурс на найкращі презентаційні матеріали магістерського дослідження спеціалізації «Суд. Адвокатура. Прокуратура.» Визначити переможців було дуже важко, адже як бачимо, що всі роботи є актуальні та заслуговують на увагу. 1 місце отримав Федчун Андрій, 2 місцеКоломієць Яна і 3 місце – Шаня Денис. Вітаємо переможців!

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook