Творець добра і справедливості: визначаємо кращі проекти благодійної правової акції «Юридичний добродійник»

October 4, 2017
     В рамках проведення традиційного Тижня права-2017 на юридичному факультеті кафедрою цивільного та господарського права був оголошений конкурс на кращий проект благодійної правової акції «Юридичний добродійник» (Творець добра і справедливості). Головна ідея конкурсу - знайти та відзначити найяскравіші благодійні ініціативи наших студентів-магістрів.

Ідеї благодійництва в українському суспільстві і, зокрема серед студентської молоді, поширюються: зростає кількість волонтерів — тих, хто з доброї волі та безкорисливо допомагає іншим у подоланні складних життєвих ситуацій. Адже, як сказав один мислитель: «Якщо ми вибрали для себе професію, у межах якої ми можемо більше за все працювати для людства, то ми не зігнемося під її ярмом, тому що воно – жертва в ім’я усіх. Тоді ми будемо відчувати не обмежену, егоїстичну радість, а наше щастя буде належати мільйонам. Наші справи будуть тоді жити тихим, але вічно дієвим життям, а над нашим попелом проллються гарячі сльози благородних людей».

Даний захід відкриє нові можливості професійного розвитку молодого правника – як особистісного, так і громадського. На розгляд журі були представлені різноманітні проекти, і кожен з них заслуговує на увагу.

Зокрема, Богдан Петренко та Богдан Фещенко представили проект Правова допомога пенсіонерам «Має право», метою якого є надання студентами юридичного факультету безоплатної правової допомоги такій соціальній верстві населення, як пенсіонери.

Діана Пинчук та Юлія Ткаченко підготували Пам’ятку «Як захищати свої права у відносинах з правоохоронцями», де докладно роз’яснили порядок затримання особи, коли до участі у справі допускається захисник, хто може проводити обшук особи, які підстави можуть бути для проведення обшуку.

Юлія Олійник та Ангеліна Коробльова запропонували проект «Крок назустріч», який передбачає забезпечення доступу представників соціально вразливих груп суспільства до безкоштовних юридичних послуг.

Віктор Барановський і Євгеній Акуленко підготували інформацію про діючу юридичну клініку з надання правової допомоги на базі юридичного факультету НУБіП України. Юридична клініка забезпечує доступ представників соціально вразливих груп суспільства до юридичної допомоги, проводить формування правової культури громадян та насамперед здійснює підготовку та навчання студентів у дусі дотримання й поваги до принципів верховенства права, справедливості і людської гідності.         

                     

Олена Августюк та Аліна Вериківська презентували проект благодійної правової акції «Безкоштовна освіта для кожного», ідея якого полягає в тому, що якщо Ви студент-контрактник, а хтось із ваших батьків чи Ви самі працюєте за трудовим договором, то Ви маєте змогу повернути певну суму коштів, сплачених за навчання. Проектом запропоновано проведення лекцій для студентів різних факультетів НУБіП України з метою ознайомлення їх із порядком повернення коштів, надання безкоштовних юридичних консультацій, допомоги у зборі необхідного пакету документів та їх подача до органів Державної фіскальної служби.    

          

Альона Гортовенко розробила проект «Про надання безоплатної правової допомоги студентами юридичного факультету «StreetLaw». Специфіка такої ідеї полягає в поєднанні класичного навчання та співпраці з неурядовими громадськими організаціями, а також іншими структурами, задля розуміння студентами як застосовувати право на практиці. Концепція «StreetLaw» є схожою до діяльності юридичних клінік, але кожна справа, що приймається до розгляду вивчається не настільки поглиблено і не передбачає представництва в судах.

Благодійний проект правової допомоги жінкам «Жінка – душа України», Валерії Павленко пропонує правову та консультаційну допомогу жінкам, які опинилися в скрутному становищі.

Анна Шкіринець представила Проект безоплатної правової допомоги дитячим будинкам.

Вцілому, варто відмітити, що студенти приклали максимум зусиль, і підготували дійсно достойні проекти. Результати конкурсу будуть оголошені згодом.  

Пам’ятаймо: що б ми не робили, кількість добра в світі повинна збільшуватися!

Юлія Канарик,

ст.викладач кафедри цивільного та господарського права

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook