Спеціалізована виставка Lisderevmash 2017 – нові можливості для студентів деревообробників

October 3, 2017

   Минулий тиждень для кафедри технології деревообробки пройшов в рамках 16-ої Міжнародної виставки машин і обладнання для лісового господарства, деревообробної та меблевої промисловості Lisderevmash 2017. У період з 26 по 29 вересня фахівці галузі мали змогу ознайомитися із новинками обладнання, інструменту та технологій деревообробки. Загалом тут було представлено понад 150 компаній і 280 брендів із 16 країн світу. Окрім великої кількості обладнання, продемонстрованого як у павільйоні, так і на майданчику, експозицію насичували яскраві стенди і майстер-класи столярної майстерності. Але про все по порядку. 

   Цьогорічну виставку відкривали керівник відділу Державного агентства лісових ресурсів України Руслан Крикун, генеральний директор ДП ЛІАЦ Віктор Мельниченко, директор ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП України Петро Лакида та голова асоціації «Меблідеревпром» Юрій Медведєв.

   У вітальному слові до гостей та учасників виставки було відмічено, що Lisderevmash це продуктивна взаємодія між державою, виробництвом і бізнесом. Даний захід сприяє розвитку лісового господарства і деревообробної галузі, оскільки саме тут представлено технічні рішення раціонального використання деревини і збереження лісових насаджень.
   Вперше на виставці проводилися майстер-класи столярної майстерності, де всі бажаючі могли попрацювати на деревообробному обладнанні.

   Учасником виставки була і кафедра технології деревообробки, яка на стенді представляла свої навчальні і наукові доробки.

 

   Кафедра намагається йти в ногу з прогресом, тому в межах виставки Lisderevmash 2017 для наших студентів зроблено перші кроки до дуальної освіти – поряд з можливістю ознайомитися із новинками деревообробного обладнання та технологій проводилися семінари. Для них читали лекції викладачі НЛТУ України, а саме директор інституту механіки, автоматизації і компютерно-інтегрованих технологій Ігор Ребезнюк та доцент кафедри дизайну Ростислав Купчик.

   Обов’язковою складовою дуальної освіти є практичне навчання. От і деякі студенти магістратури вже мають фаховий досвід, працюючи біля деревообробного обладнання і спеціалізованого інструменту.

  Приємно було серед відвідувачів виставки зустріти випускників кафедри технології деревообробки. Вони успішно трудяться на власних деревообробних підприємствах або є начальниками та технологами столярних чи меблевих цехів.

 

   Завдяки значним зусиллям завідувача кафедри Олени Пінчевської зроблено важливий крок до покращення навиків та навчального процесу студентів-деревообробників. Так досягнуто домовленості про читання фахових лекцій провідними працівниками деяких підприємств, крім того студенти мають можливість відвідати та ознайомитися із процесами виробництва або майбутнього працевлаштування.
   Отже, виставка пройшла на відмінно і з нетерпінням чекаємо наступних зустрічей.

 

О. Горбачова
асистент кафедри технології деревообробки

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook