Викладачі кафедри обліку та оподаткування прийняли участь в роботі конференції «Україна, Болгарія, ЄС: економічні та соціальні тенденції розвитку»

14 September 2017, 9:00

nubip.edu.ua/node/36386

Завершила роботу Міжнародна науково-практична конференція «Україна, Болгарія, ЄС: економічні та соціальні тенденції розвитку» в місті Бургас (Болгарія)залишивши по собі гарні враження та розкривши наукові можливості для подальших досліджень. Як це було, і які подальші можливості співпраці науковців НУБіП України та Університету «Проф. д-р Асен Златаров» викладемо у короткому дайджесті.

 

Приймаючи до уваги підписаний 7 липня 2015 р. протокол про взаємне співробітництво між Міністерством освіти і науки України та Міністерством освіти і науки Республіки Болгарія на 2016 - 2019 рр., де передбачені взаємозв’язки між університетами двох країн 11 липня 2017 р. між Національним університетом біоресурсів і природокористування України було підписано угоду про співпрацю з Університетом «Проф. д-р Асен Златаров», м.Бургас, Болгарія.

Договор передбачав довгострокове співробітництво між університетами у сфері освітньої та наукової діяльності, а також у сфері використання передового досвіду і впровадження наукових розробок у навчальний процес, встановлення академічних, наукових і культурних зв'язків, спільну участь у розробці та реалізації інноваційних проектів, обмін навчальними і науковими матеріалами, двосторонню участь у конференціях, воркшопах та семінарах.

 

Саме в межах підписання даного договору пройшла Міжнародна науково-практична конференція «Україна, Болгарія, ЄС: економічні і соціальні тенденції розвитку» з 8 по 13 вересня 2017 р. на базі Університету «Проф. д-р Асен Златаров». В конференції прийняли участь представники 13 українських вищих навчальних закладів та 7 зарубіжних.

Учасники конференції провели активну роботу в питаннях управління національною економікою, економіки природокористування, фінансів, банківської справи та страхування, бухгалтерського обліку та аудиту, а також розглянули основні проблеми та перспективи впровадження інновацій у юридичній, педагогічній, гуманітарній сферах.

Партнерський навчальний заклад Університет «Проф. д-р Асен Златаров» зустрів учасників конференції гостинно, а ректор університету доцент Магдалена Мітковапривітала усіх із початком наукової конференції, яка вперше проводиться спільно із українськими колегами. Також ректор відмітила актуальну тематику доповідей та тез учасників і жвавий інтерес науковців в ознайомленні з дослідженнями один одного. Проректор із наукової роботи доктор, професор Валентин Ненов представив основні здобутки Університету «Проф. д-р Асен Златаров», його структуру та можливості співпраці із НУБіП України.

 Національний університет біоресурсів і природокористування представляв організаційний комітет конференції в складі завідувача кафедри фінансів, професора Давиденко Н. М., професора кафедри фінансів Пасічника Ю.В., доцентів кафедри фінансів Негоди Ю.В. та Титарчук І.М.

   Учасники конференції працювали на засіданнях секцій у таких напрямках:

1.   Управління національною економікою та економікою підприємств

2.   Економіка природокористування та актуальні проблеми охорони навколишнього середовища

3.   Фінанси, банківська справа та страхування

4.   Бухгалтерський облік, аналіз та аудит: національні особливості та світові тренди

5.   Інновації юридичних, педагогічних та гуманітарних наук в контексті євроінтеграції

 На секції з бухгалтерського обліку, аналізу та аудиту: національні особливості та світові тренди з поміж інших учасників було представлено дві доповіді учасників з Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Так, доцент кафедри обліку та оподаткування Венгерук Н.П.,звернула увагу на існуючі проблеми в бухгалтерському обліку. Зокрема, обговорювалась необхідність застосування методики оцінки виробничих запасів, яка дозволяла б на дату балансу показати реальну вартість запасів, мінімізувати витрати, а також більш об’єктивно визначати собівартість продукції.

 Доцент Колесникова О.М. запропонувала для розгляду визначальні моменти в обліковій політиці підприємства, що є актуальними на сьогодні. Зазначила важливість та доцільність її формування відповідно до сучасних умов господарювання. Учасники конференції поділились власним науковим досвідом щодо піднятих питань з обліку та запропонували своє бачення обговорюваних проблем.

      

Секційні виступи активно обговорювались, науковці обмінювались досвідом та визначали основні напрями покращення економічних та соціальних тенденцій розвитку країн.

Насичений науковий день завершився оглядовою екскурсією м. Бургас із відвіданням центру міста та прибережної зони. Учасники конференції жваво цікавились історією міста, його визначними архітектурними та культурними об’єктами: Морським парком із його скульптурами, міським музеєм, церквою Св.Кирила та Мефодія.

 

Конференція залишила приємні враження та відзиви учасників. В свою чергу організаційний комітет дякує за злагоджену роботу науковців, активну участь в усіх запропонованих заходах та представлені цікаві дослідження. Також кафедра фінансів запрошує усіх викладачів, студентів, аспірантів, практиків та науковців до участі у подальших заходах факультету та кафедри.

 

Організаційний комітет конференції

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook