Агробіологічний факультет переможець Дня університету-2017

May 26, 2017

В цьому році святкування Дня НУБіП України відбулося в особливій атмосфері. Декан Віктор Забалуєв з викладачами факультету та студентами з ансамблю «Колос» хлібом і сіллю вітали ректора університету Станіслава Ніколаєнка та делегацію на чолі з Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом, віце-прем’єр-міністром з гуманітарних питань В’ячеславом Кириленком та міністром освіти і науки Лілією Гриневич.

Високопоставлені гості та керівництво університету оглянули експозиції, які підготували підрозділи факультету. Як і завжди, кожен підрозділ презентував свої родзинки. Дарами природи і продукцією із НДП «Плодоовочевий сад» були прикрашені композиції факультету. Кафедра переробки та зберігання продукції рослинництва широко презентувала відвідувачам різноманітну випічку та соки власного виробництва, кафедра селекції – селекційні досягнення, кафедра землеробства – екологічні системи землеробства, кафедра агрохімії – діагностику живлення рослин. Тож усі бажаючі змогли ознайомитися з їхньою освітньою, науковою та методичною діяльністю.

Особливу зацікавленість у гостей та присутніх викликали майстер класи з «Окуліровки плодових культур» та «Гібридизації зернових культур», які проводили доцент кафедри садівництва Наталія Шевчук та асистент кафедри селекції Юлія Дмитренко.

Програма свята також включала спортивні, інтелектуальні змагання та концертну програму.

Фізкультурно-спортивне свято розпочалося ще у переддень святкування Дня НУБіП України 2017. Студентам і викладачам університету було запропоновано помірятися силою, швидкістю, кмітливістю, інтелектом, організацією колективних дій у різних видах спорту, вправах, іграх, а саме: стрибках зі скакалкою, грі у бочче, шашках, кульовій стрільбі, перетягуванні канату, дартсі, корпоративній силі та легкоатлетичній «зустрічній естафеті».

Науково-педагогічні працівники грали у дартс, перетягування канату, судоку, колективному присіданні, корпоративній силі (складанні кубиків), бочче. У судоку змагалися тільки завідувачі кафедр, а у бочче – декани факультетів і директори ННІ. 

Агробіологічний факультет представляли студенти 4 курсу 3 групи.

Вже перший день свята у напруженій боротьбі зі стрибків через скакалку з результатом 671 перестрибування перемогли наші студенти, які із значним відривом випередили своїх суперників з ННІ лісового і садово-паркового господарства (618). Одночасно 8 студентів намагалися зробити найбільшу кількість перестрибувань через скакалку за 30 секунд.

Наступними були змагання гравців у бочче. Команди складалися з трьох студентів. Одночасно в одному матчі змагалися три команди. Кожний гравець виконував по 4 кидки. Спочатку грали між собою перші номери команд, потім – другі, потім – треті. Сума набраних балів кожного учасника йшла до командного результату. 16 команд були поділені на 4 групи по 4 команди, переможці груп у фінальному турі розіграли 1-4 місця. А перемогу знову здобули студенти 4 курсу 3 групи агробіологічного факультету. Відмінний початок восьми етапних змагань!

Наступного дня змагання продовжилися. В цей день наші студенти отримали перемогу у зустрічній естафеті та перетягуванні канату. Вони з великим відривом (40 балів) отримали перемогу на кращу спортивну академгрупу студентів і підтягнули команду викладачів, яка була тільки на 10 місці.

Отож переможцем Дня університету-2017 став агробіологічний факультет. За що були нагороджені цінним подарунком і футболками на всю команду.

 

 

Віра Кутовенко,
 доцент кафедри овочівництва

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook