Прикладна економіка: підсумки захисту магістерських робіт

December 26, 2016

 І все на світі треба пережити,
І кожен фініш – це, по суті, старт,
І наперед не треба ворожити,
І за минулим плакати не варт.
Ліна Костенко

9 грудня 2016 року, в аудиторії 409, корпус 10, відбувся перший захист магістерських робіт на кафедрі глобальної економіки за щойно акредитованою спеціальністю «Прикладна економіка».

 

Захист магістерських робіт розпочався з привітання професора, доктора економічних наук, завідувача кафедри глобальної економіки – Вдовенко Наталії Михайлівни. Наталія Михайлівна звернулась до магістрів з порадами та побажанням успіхів. «Хай доля щедро дарує Вам, плідну працю, творче натхнення й невичерпну енергію для здійснення задуманого й омріяного. Хай впевненість у собі стане запорукою Вашого успіху, додасть наснаги для написання нових сторінок історії Вашого життя, історії Вашої родини, історії нашого університету. Саме від Вас тепер залежить майбутнє нашої держави, її престиж», – зауважила завідувач.
Як зазначила голова комісії професор, завідувач кафедри економіки підприємства ім. проф. І.Н. Романенка, доктор економічних наук, Світлана Михайлівна Рогач, студенти достойно показали високий рівень володіння теоретичним матеріалом і пpaктичнe знaчeння одepжaних peзультaтiв дослiджeнь в свою чepгу мaє спpияти пiдвищeнню eфeктивностi вiтчизняної систeми регулювання. Висновки тa peкомeндaцiї мaгiстepських дослiджeнь студентів програми «Прикладна економіка» можуть бути ще ширше викоpистані в пpaктичнiй дiяльностi саме оpгaнiв дepжaвного упpaвлiння. Члени комісії відмітили, що результати деяких магістерських досліджень були апробовані на конференціях, висвітлені у наукових публікаціях, і дуже важливо – прийняті до впровадження навіть у практику діяльності деяких установ та організацій. Зокрема, Юлія Вахівська досліджувала основнi передумови, принципи i мехaнiзми формувaння aгрaрної полiтики Укpaїни.

  

 

Ярослав Марченко проводив дослідження на тему: «Конкурентоспроможність аграрного сектору в умовах формування і функціонування Зони вільної торгівлі з ЄС». Сосновська Діана розглянула питання щодо глобальних ринків та механізми їх функціонування.

 

Максим Городничий висвітлював питання державного регулювання виробництва продукції тваринництва в Україні. Климанський Руслан досліджував економічний механізм регулювання сільськогосподарського виробництва в Україні.

 

Дмитро Науменко розкрив сучасні проблеми здійснення державної і регіональної стратегій розвитку України.

Це була хвилююча подія як для студентів, так і всіх викладачів кафедри глобальної економіки. Теплі привітання, радість та хвилювання, позитивні емоції присутніх створювали піднесену атмосферу урочистості.

Богач Л.В, к.е.н., доцент
кафедри глобальної економіки, куратор групи

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook