Підсумковий етап навчання студентів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК – захист бакалаврських кваліфікаційних робіт

June 24, 2025

Протягом 16-21 червня на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК відбулась знакова подія - захисти бакалаврських проєктів, що є надзвичайно важливим,  підсумковим етапом навчання студентів. З урахуванням нинішнього становища в Україні, розроблені проекти наших студентів набувають ще більшої значимості. Харчова промисловість є однією із пріоритетних галузей економіки нашої країни, тому кожен такий проект є значимим внеском у  розвитку даної галузі.

Кожен проєкт студентів є значимим внеском у розвиток харчової галузі України, адже нагодувати населення України покликані висококваліфіковані випускники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Для проведення атестації випускників освітнього-професійної програми підготовки фахівців освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» була сформована екзаменаційна комісія, головою якої був Володимир Василів, завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК, кандидат технічних наук, доцент.

У 2025 році випускники представили до захисту 109 робіт, у яких продемонстрували здатність використовувати і впроваджувати набуті знання з харчових технологій у різних сферах професійної діяльності, відповідно до наявних ризиків та імовірних загроз, згідно вимог національних та міжнародних стандартів і практик, законодавчої та нормативно-правової бази України.

Під час захисту своїх випускних робіт четвертокурсники продемонстрували уміння самостійно вирішувати практичні та інженерні питання; врахували досягнення науки і техніки, досвід роботи провідних підприємств, а також використали основні норми з проєктування промислових підприємств, впровадження ресурсозберігаючих технологій, зуміли спроєктувати виробництва з урахуванням вимог охорони праці та охорони навколишнього середовища.

 

Студенти підійшли до виконання проєктів відповідально та творчо. Кожен проєкт відрізнявся креативними ідеями.

Здобувачі, 4 курсу 3 групи, які виконували проекти з проектування закладів ресторанного господарства, відповідно до теми бакалаврських проєктів, на основі проведених маркетингових досліджень, обґрунтовували оптимальну локацію та концепцію закладу; розробили концептуальне меню, виробничу програму закладів, провели аналіз технологічних процесів цехів,  підібрано відповідне устаткування, розраховано раціональні об′ємно-компоновочні та креативні дизайнерські  рішення.

   

Усі дипломні проєкти були розроблені з урахуванням сучасних тенденцій та з використанням новітніх технологій  і прогресивного обладнання.  Комісія відмітила високий технічний рівень виконання проєктів: бакалаврський проєкт студента Дмитра Барбари, який було присвячено розробленню кондитерського цеху дитячого кафе «Солодка Мрія», концепція  базується на ідеї забезпечення відвідувачів здоровими та безпечними стравами і кондитерськими виробами; студентка Аліна Степова розробила проєкт борошняного цеху кафе з впровадженням інноваційної технології вареників із цільнозернового та спельтового  борошна.

 

 

Оригінальними були проєкти гарячих цехів грузинського ресторану  «Іберія»  здобувачки Єлизавети Лазько та ресторану української кухні «Козацька гостина» здобувачки Оксани Литвинчук, а також проєкт доготівельного цеху пивного ресторану «Пивна подорож» студентки Наталії Семенюк.

Здобувачі також представили комісії свої власні розробки технологій фірмових страв: «Деруни з топінамбуром»; вареники «Лілові сни», «Круасани з яблуком та обліпихою», «Сациві Turkey»; коктейль «Туман над Дніпром». Здобувачі впевнено відповідали на запитання членів комісії та показали високий рівень теоретичних та практичних знань. 

За результатами захисту усі студенти отримали позитивні оцінки. Члени ЕК залишилися задоволеними доповідями та знаннями наших студентів високого рівня та побажали майбутнім випускникам ОС «Бакалавр»  спеціальності 181 «Харчові технології» продовжити навчання у магістратурі славетного НУБіП України.

Знання, отримані за чотири роки навчання, дали змогу втілити усе задумане у дипломному проєкті. З нетерпінням очікую початку навчання в магістратурі на рідній кафедрі - технології м’ясних, рибних та морепродуктів” – впевнено стверджує  Максим Бойко.

За період навчання на бакалавраті я отримав безцінний багаж знань, що допоможе мені в професійній діяльності. Зараз думаю над науковим напрямком у магістратурі та з нетерпінням очікую початку навчання в магістратурі” — каже Аліна Степова.

Після оголошення результатів, декан факультету, Лариса Баль-Прилипко побажала випускникам мирного неба, плідних звершень, міцного здоров’я та висловила надію зустрітися з кожним із них на вступних іспитах до магістратури.

Члени екзаменаційної комісії та колектив кафедри технології мʼясних, рибних та морепродуктів щиро вітають студентів-випускників із успішним захистом кваліфікаційних робіт бакалавра.

 Наталія Голембовська,

в.о. завідувача кафедри технології
м’ясних, рибних та морепродуктів

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook