Гостьова лекція від компанії Intellias

23 April 2024, 17:00
Київ. Кафедра комп'ютерних наук НУБіП України

Штучний інтелект став невід’ємною частиною сьогодення. Він застосовується для розробки та розвитку численних галузей, включаючи фінансування, охорону здоров'я, освіту, транспорт, сільське господарство, військові потреби та інші. Своїм баченням та досвідом щодо розробок систем із штучним інтелектом поділився Роман Руденський, Senior Data Scientist в компанії Intellias. На лекцію, тема якої «Прикладні аспекти впровадження проектів машинного навчання», були запрошені магістри кафедри комп’ютерних наук, що навчаються за різними ОПП – «Інформаційні управляючі системи і технології», «Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг», «Програмне забезпечення інформаційних систем».

Роман Руденський розпочав свою лекцію з питань, що стосуються основ ШІ – що таке штучний інтелект, типи та життєвий цикл машинного навчання.

Пояснив, з якими проблемами стикаються розробники систем штучного інтелекту, які оцінки використовуються для визначення ефективності таких проєктів.

Хоча штучний інтелект почав розроблюватися давно, ще в 50-х роках минулого століття, широкого розвитку він набув в останнє десятиліття. Як і кожна молода галузь, штучний інтелект, в загалі, та машинне навчання, зокрема, стикаються з проблемами, які властиві більшості проєктів в ІТ – неповні вимоги, відсутність участі користувачів, брак ресурсів, нереалістичні очікування тощо. Тому від завтрашніх фахівців і залежить успіх розвитку галузі систем із штучним інтелектом.

Роман Руденський неодноразово призупиняв доповідь та звертався до студентів з різними запитаннями. Учасники зустрічі дискутували з лектором, висловлювали свої думки та аргументацію щодо вибраних варіантів відповідей.

Зустріч була цікавою і корисною. Дякуємо Роману Руденському та бажаємо усім присутнім долати вершини штучного інтелекту.

Завідувачка кафедри КН, Белла Голуб

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook