Успішний збір врожаю редьки в рамках ініціативної науково-дослідної роботи

September 12, 2024

Вирощування малопоширених культур є перспективним напрямом диверсифікації виробництва як для малих фермерів, так і для великих компаній, оскільки дає змогу виробляти сільськогосподарську продукцію для реалізації на внутрішніх і зовнішніх ринках. В Україні сформувався, в основному, традиційний склад культур, але нині зростає інтерес до нових видів з високими цінними якісними та смаковими властивостями, адаптивних до умов вирощування.

До перспективних рослин, які поки ще широко не розповсюджені в Україні, належать рідкісні капустяні коренеплоди – редька лоба, дайкон, ріпа. Дослідження цих видів, сортового різноманіття, напрямів їхнього використання та технологій вирощування дасть можливість розширити видове різноманіття овочів і підвищити забезпечення населення цінними продуктами харчування.

Саме тому на кафедрі овочівництва і закритого ґрунту агробіологічного факультету було розпочато роботу в межах ініціативної науково-дослідної роботи «Обґрунтування та розроблення інноваційних технологій вирощування нових овочевих культур» № держреєстрації 0120U105682.

Керівником дослідження є кандидат сільськогосподарських наук, доцент І.М. Бобось. Виконавці дослідження: кандидат сільськогосподарських наук, доцент І.О. Федосій та кандидат сільськогосподарських наук О.О. Комар.

Відповідно до завдання у 2024 р. досліджуються вплив строків сівби (4 липня, 14 липня, 24 липня, 10 серпня) на формування коренеплодів сортів редьки лоба (Трояндова, Лебідка), дайкону (Міновасі, Гулівер) та ріпи (Пурпурова рання, Петровська, Золота куля). 10 вересня було розпочато збір врожаю редьки за першим строком сівби.

Початок подає надію на високий врожай цього року, незважаючи на складні погодні умови.

Олена Сєдова,

асистент кафедри овочівництва і закритого ґрунту

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook